یکی از محبوبترین نوشیدنیهای دنیا قهوه است که در هر کشور و هر فرهنگ، به روش متفاوتی تهیه میشود. قهوه یزدی یکی از این روشها است که به طرز متفاوت و منحصربهفردی تهیه میشود. این قهوه بیشتر در مراسمات عزاداری محرم در یزد تهیه میشود. اما در این مقاله از مجله دلتا میخواهیم طرز تهیه قهوه یزدی خانگی به روش هیئت را به شما آموزش دهیم.
تاریخچه قهوه یزدی
زمانی که قهوه وارد شهر یزد شد، این مردم این نوشیدنی محبوب را به روش و ذائقه خودشان تغییر دادند. به عقیده یزدیها، قهوه طبعی سرد دارد و این با ذائقه گرم مردمان کویرنشین سازگار نبود. بنابراین آنها با اضافه کردن ادویههای دیگر و افزودن نبات قهوه یزدی را به وجود آوردند.
روش دمآوری قهوه یزدی نیز متفاوت است. درواقع برای قهوه یزدی لازم است بین 6 تا 24 ساعت با ادویهها و نبات دمآوری شود. این قهوه مخصوص برای مراسم محرم و مراسم روضهخوانی سرو میشود و طرفداران بسیاری دارد.
طرز تهیه قهوه یزدی به روش خانگی
- ابتدا به ازای هر نفر، یک پیمانه قهوه یا یک و نیم قاشق چایخوری سرپر قهوه را داخل یا کتری میریزیم.
- سپس به ازای هر پیمانه قهوه که داخل کتری ریختهاید، 2 تا 3 پیمانه شکر اضافه میکنیم.
- در آخر به ازای هر نفر، یک فنجان آب به کتری اضافه میکنیم.
- کتری را روی گاز میگذاریم تا جوش بیاید.
- زمانی که کتری جوش آمد، زیر آن را کم کنید تا به مدت 40 الی 60 دقیقه قل بزند.
- بعد از گذشت این مدت زمان به کتری گلاب، هل و نبات اضافه میکنیم.
- اگر حساسیت ندارید به ترکیب میتوانید دارچین اضافه کنید تا طعم واقعی قهوه یزدی را بچشید.
- بعد از اضافه کردن این مواد هم حدود یک ساعت دیگر قل بزند.
طرز تهیه قهوه یزدی به روش هیئت عزاداری
- حدود 4 الی 5 لیتر آب را داخل قابلمه میریزیم تا جوش بیاید.
- 2 پیمانه پودر قهوه بو داده شده را به آب اضافه میکنیم.
- 2 قاشق گلاب، چند عدد هل و به مقدار دلخواه نبات را به قابلمه اضافه میکنیم.
- بعد از یک ساعت جوشیدن به آن به مقدار دلخواه دارچین اضافه میکنیم.
- شعله را کم کنید و به مدت 6 الی 24 ساعت اضافه دهید قل بزند تا غلیظ شود.
برای نتیجه بهتر از قهوه یزدی به شما پیشنهاد میکنیم در قابلمه یا کتری مسی آن را تهیه کنید. ضمن اینکه برای روش هیئت عزاداری میتوانید از ذغال و آتش استفاده کنید. لازم به ذکر است که اگر به یزد سفر کنید، از دکانهای بازار میتوانید قهوه یزدی با ترکیبات ادویه مناسب را تهیه کنید.
در اخر پیشنهاد میکنیم برای سرو کردن قهوه یزدی، از کیک یزدی سنتی استفاده کنید که طعم فوقالعاده خوشمزهای دارد. این مقاله مجله دلتا درباره طرز تهیه قهوه یزدی به روش خانگی و هیئت عزاداری بود. امیدواریم این قهوه خوشمزه و گرم را تهیه کنید و نوش جان کنید.