طرز تهیه کماج همدانی خوشمزه بدون فر

۱۵
45
زمان مطالعه: 3 دقیقه
شما می‌توانید این شیرینی سنتی ایرانی را همانند دیگر کیک و شیرینی‌ها با فر و بدون فر و داخل تابه یا فر دست‌ساز تهیه کنید.
طرز تهیه کماج

کماج همدان طعم و مزه بی‌نظیری دارد. این کماج خوشمزه را با یک دستور فوق‌العاده به شما یاد خواهیم داد تا بتوانید برای دورهمی و مهمانی‌های خود آن را تهیه و به همراه یک لیوان چای نوش جان کنید. برای تهیه این شیرینی نیازی به خمیرمایه ندارید. با دلتامگ همراه باشید تا طرز تهیه کماج همدانی را یاد بگیرید.

مواد لازم برای تهیه کماج همدانی

برای تهیه کماج خوشمزه، نیاز دارید مواد را در دو مرحله آماده کنید؛ در مرحله اول به ۱/۲ پیمانه ماست چکیده، ۲ قاشق چایخوری بیکینگ‌پودر، ۱/۲ پیمانه شکر، ۱ عدد سفیده تخم مرغ، ۱/۳ پیمانه روغن مایع، ۲۰۰ گرم آرد سفید، ۱ قاشق پودر زنجبیل و ۱ قاشق پودر هل نیاز دارید.

برای رومال کماج نیز به زرده تخم‌مرغ ۱ عدد، ۱ قاشق چای‌خوری زعفران غلیظ و وانیل نوک قاشق چای‌خوری وانیل نیاز دارید.

طرز تهیه کماج

طرز تهیه کماج همدانی

شیرینی کماج در بسیاری از شهرها با طرز تهیه متفاوت درست می‌شود، برای مثال طرز تهیه کماج اصفهان با طرز تهیه کماج یزد متفاوت است و در آن‌ها از مواد مختلفی استفاده می‌شود؛ کماج همدان نیز یک شیرینی سنتی خوشمزه است که در مدت زمان کمی آماده می‌‌تواند یک میان وعده سالم برای مدرسه فرزندانتان باشد. برای تهیه این کماج نیاز به فر ندارید و تنها کافی است تمام مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.

مرحله اول

ابتدا همه مواد را اندازه بگیرید.‌ می‌توانید از ترازو یا لیوان دسته‌دار فرانسوی برای اندازه‌گیری استفاده کنید؛ سپس ماست را داخل یک کاسه بریزید و بیکنیگ پودر را به آن اضافه کنید. چند دقیقه صبر کنید تا ماست پفکی و کمی حجیم شود. سفیده را از زرده تخم‌مرغ جدا کنید و زرده را برای رومال کنار بگذارید.

مرحله دوم

شکر و سفیده تخم‌مرغ و ماست را داخل یک کاسه بریزید و هم بزنید تا مواد یکدست شوند. سپس مخلوط روغن‌ها را اضافه کنید و هم بزنید. آرد را به همراه پودر هل و زنجبیل با هم مخلوط و سه بار الک و به مواد اضافه کنید. حالا مواد را در حد مخلوط شدن هم بزنید تا خمیر جمع شود. اصلا نیازی نیست خیلی مواد را هم بزنید.

مطلب پیشنهادی:  طرز تهیه نان سیر فوری، ترد و دلپذیر

مرحله سوم

حالا باید مواد کماج را داخل یک قیف یک بارمصرف بریزید یا از ظرف سس برای ریختن خمیر استفاده نمایید. داخل تابه مورد نظر که کاغذ روغنی انداختید از مواد کماج به اندازه دلخواه بریزید. حتما باید بین هر کماج که در تابه میریزید فاصله باشد. سپس دست را در آرد بزنید و کماج را به قطر ۱ سانت پهن کنید.

طرز تهیه کماج

مرحله پایانی طرز تهیه کماج

اگر قصد دارید شیرینی کماج را در فر آماده کنید، برای پخت در فر نیز باید همین کار را در سینی فر انجام دهید. حالا با کمک یک ماسوره یا چنگال روی خمیر طرح بزنید. زرده تخم‌مرغ و وانیل و زعفران را با هم ترکیب کنید و با کمک یک برس یا قلم‌مو روی کماج را رومال کنید و به دلخواه کنجد بپاشید. در تابه را دم‌کنی بگذارید و روی شعله پخش کن قرار دهید. ۲۵ دقیقه بگذارید تا کماج بپزد. برای پخت در فر نیز فر را از قبل گرم کنید و به مدت ۱۵ دقیقه با دمای ۲۲۰ بگذارید تا بپزد.

نکات کلیدی در طرز تهیه کماج همدان

  • می‌توانید در انتها گریل فر را روشن کنید تا سطح آن طلایی شود.
  • باید تابه مورد نظر را با شعله پخش کن روی حرارت قرار دهید و ۱۵ دقیقه گرم کنید.
  • مواد را ورز ندهید وگرنه به روغن‌ می‌افتد.
  • ماست چکیده و غلیظ باشد.

تعداد کلمات مطلب: ۵۶۸

۱۵ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۱ مرداد ۱۴۰۱ در ۱۲:۵۵ ب٫ظ

    مطالب مفید و کاربردی هستند با تشکراززحمات همه دست اندرکاران.

    پاسخ

    • مونا اصفهانی

      ۱ مرداد ۱۴۰۱ در ۱:۱۱ ب٫ظ

      ما هم خیلی ممنونیم از حضور ارزشمند شما🌹🌹

      پاسخ

  2. ناشناس

    ۲ مرداد ۱۴۰۱ در ۷:۵۵ ق٫ظ

  3. ناشناس

    ۷ مرداد ۱۴۰۱ در ۰:۱۲ ق٫ظ

  4. ناشناس

    ۷ مرداد ۱۴۰۱ در ۱:۰۸ ب٫ظ

  5. ناشناس

    ۸ مرداد ۱۴۰۱ در ۲:۴۱ ب٫ظ

  6. ناشناس

    ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ در ۹:۳۱ ق٫ظ

  7. ناشناس

    ۴ شهریور ۱۴۰۱ در ۲:۳۷ ب٫ظ

  8. ناشناس

    ۵ شهریور ۱۴۰۱ در ۷:۴۷ ب٫ظ

    عالی بود

    پاسخ

    • مونا اصفهانی

      ۶ شهریور ۱۴۰۱ در ۹:۰۷ ق٫ظ

      درود بر شما🌹

      پاسخ

  9. ناشناس

    ۱۸ آبان ۱۴۰۲ در ۸:۵۳ ق٫ظ

    عالیست

    پاسخ

  10. ناشناس

    ۷ دی ۱۴۰۲ در ۹:۲۰ ب٫ظ

    سلام خسته نباشی بقدری ساده وروان آموزش دادی که اگه کسی نتونه درست کنه بهتره هیچ وقت آشپزخونه نره

    پاسخ

    • ناشناس

      ۲۰ فروردین ۱۴۰۳ در ۱۲:۳۴ ب٫ظ

      دمت گرم

      پاسخ

  11. ناشناس

    ۳ شهریور ۱۴۰۳ در ۸:۰۰ ب٫ظ

    فر ندارم

    پاسخ

    • دلتا مگ

      ۸ آبان ۱۴۰۳ در ۳:۳۳ ب٫ظ

      این آموزش هم بدون فر است.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در آشپزی

همچنین بخوانید

خداحافظی تلخ با کشتی یونانی کیش، عجایب و داستانی فراموش‌نشدنی

کشتی یونانی کیش یکی از جذاب‌ترین جاذبه‌های تاریخی و گردشگری ایران است که با گذشت زمان، نه‌…