ترشی انبه یکی از خوشمزهترین ترشیها است که از آسیای جنوبی و جنوب شرقی وارد ایران شده است. در تهیه این ترشی معمولاً از انبه کال استفاده میکنند اما در این مقاله از مجله دلتا، میخواهیم طرز تهیه ترشی انبه به سبک شهرهای جنوبی ایران را به شما آموزش دهیم. اگر دوست دارید که بدانید شهر انبه ایران کجاست؟ پیشنهاد میکنیم این مقاله را مطالعه کنید.
اگر عادت به خوردن مرکبات ندارید . کمبود ویتامین C دارید، پیشنهاد میکنیم در فصل تابستان از وجود انبه بهرهمند شوید. ترشی انبه دارای ویتامینهای K، C، E و B است که باعث بهبود عملکرد تقویت سیستم ایمنی بدن و تنظیم سطح فشار خون کمک میکند.
ترشی انبه به روش چابهاری ها
موادی که برای تهیه این ترشی نیاز داریم:
- انبه 4 عدد
- سرکه 2 پیمانه
- سیر 1 بوته
- شکر 1 قاشق مرباخوری
- فلفل قرمز 1 قاشق سوپخوری
- گلپر 1 قاشق مرباخوری
- تخم گشنیز 1 قاشق مرباخوری
- نمک و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه ترشی انبه به روش چابهاری ها
- ابتدا انبهها را به خوبی بشویید و پوست آنها را بگیرید. سپس از هسته جدا کنید و به صورت خلال برش بزنید.
- نمک و زردچوبه را روی انبهها بریزید و طوری که له نشوند، خیلی خوب هم بزنید.
- سپس انبهها را داخل یک ظرف بریزید و 24 ساعت زیر آفتاب بگذارید.
- بعد از گذشت 24 ساعت و وقتی انبهها خشک شدند، سرکه را به همراه شکر روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید.
- یک ظرف شیشهای بردارید و یک ردیف انبه بریزید. سپس یک ردیف سیر رنده شده، تخم گشنیز، گلپر و فلفل قرمز اضافه کنید.
- این مراحل را تا زمانی که انبهها تمام شود انجام دهید و در آخر، شیشه را در جایی خنک قرار دهید. بعد از سه روز میتوانید از ترشی انبه که تهیه کردهاید نوش جان کنید.
ترشی انبه به روش بندرعباسی
بندرعباسیها ترشی انبه را به یک روش جالب و خوشمزه تهیه میکنند. همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم لازم است از انبه کال استفاده کنیم. اما برای تهیه این ترشی به مواد زیر و انبه شیرین نیاز داریم:
- انبه زرد یا شیرین 2 عدد
- سیر 6 حبه
- سرکه 1 لیوان
- روغن زیتون 2 الی 3 لیوان
- تخم گشنیز 1 قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق غذاخوری
- فلفل قرمز 1 قاشق غذاخوری
- سیاه دانه 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه ترشی انبه به روش بندر عباسی
- انبهها را خوب بشویید و بعد از گرفتن پوست، به قطعات دلخواه برش بزنید.
- ادویههای گفته شده را داخل یک کاسه باهم مخلوط کنید و در یک تابه داغ به مدت چند دقیقه تفت دهید. سپس ادویهها را آسیاب کنید و کنار بگذارید.
- سیرها را پوست بگیرید و کاملاً له کنید. لازم به ذکر است کوبیدن سیرها عطر بیشتری به ترشی میدهد.
- مخلوط انبه، ادویهها، روغن زیتون، سیر و سرکه را باهم مخلوط کنید.
- لازم به ذکر است این ترشی باید غلیظ باشد؛ بنابراین از زیاد ریختن سرکه خودداری کنید.
- ترشی انبه را داخل یک ظرف شیشهای بریزید و یک الی دو هفته به آن زمان استراحت دهید.
ترشی انبه جنوبی تند
میوه انبه به طور کلی شیرین است و اگر میخواهید ترشی انبه تندی داشته باشید، پیشنهاد میکنیم از چند عدد فلفل همدانی استفاده کنید. در این روش لازم است فلفلها را له کنید و به موادتان اضافه کنید. اگر هم میخواهید به طور کامل طعم شیرین انبه از بین برود، انبهها را با پشت چنگال له کنید و به مواد اضافه کنید.