شامی مرغ، یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که به نسبت سریع آماده میشود و در واقع، یک غذای حاضری به حساب میآید. اگر نمیدانید امشب غذا چه باید درست کنید، در ادامه با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه شامی مرغ را به شما آموزش دهیم.
مواد مورد نیاز
- سینه مرغ: 600 گرم
- تخم مرغ: 3 عدد
- سیب زمینی: 1 عدد متوسط
- پیاز: 1 عدد متوسط
- پودر سوخاری: به مقدار لازم
- نمک، فلفل، زردچوبه و آویشن: به مقدار لازم
طرز تهیه شامی مرغ
زمان آماده سازی شامی مرغ در حدود نیم ساعت طول میکشد و نیم ساعت زمان هم برای پخت آن در نظر بگیرید. مراحل پخت این غذای خوشمزه به شرح زیر است:
-
مرحله اول: پختن سیب زمینی
در ابتدا نیاز است که سیب زمینی را به همراه یک لیوان آب داخل قابلمه بریزید و روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا خوب بپزند. بعد از اینکه پخته و نرم شدند، پوستشان را بگیرید و با قسمت ریز رنده، رنده کنید و داخل یک ظرف بریزید.
-
مرحله دوم: چرخ کردن مرغ
در این مرحله، مرغ را داخل چرخ گوشت بریزید تا خوب چرخ شود. سپس نمک، فلفل، آویشن و پیاز رنده شده را به آن اضافه کنید.
-
مرحله سوم: مخلوط کردن مواد
مرغ مزه دار شده را به سیب زمینی اضافه کرده وسپس، تخم مرغ را به همراه کمی زعفران به ترکیب اضافه کنید. مواد را به خوبی هم بزنید تا کامل یکدست شوند و به خورد هم بروند.
-
مرحله چهارم: سرخ کردن شامی
داخل ماهیتابه، به مقدار لازم روغن بریزید و اجازه دهید تا داغ شود. سپس، مقداری پودر سوخاری کف دستتان بریزید و به اندازه مورد نظر، از مواد بردارید و به شکل گرد یا بیضی دربیاورید و داخل روغن بیندازید. هر زمان که یک سمت شامی سرخ شد، آن را برگردانید تا سمت دیگر آن نیز پخته شود.
شامی مرغ ما در عرض نیم ساعت آماده است و میتوانید آن را با خیارشور گوجه فرنگی سرو کنید.
چند نکته طلایی برای پخت شامی مرغ
- توجه داشته باشید که تخم مرغها را حتما داخل یک ظرف جداگانه، با چنگال خوب هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شود و سپس به دیگر مواد اضافه کنید.
- زمانیکه پیاز را رنده کردید، آب آن را به خوبی بگیرید.
- معمولا توصیه میشود مواد شامی را ابتدا نیم ساعت داخل یخچال بگذارید و سپس سرخ کنید. در این حالت، احتمال وا رفتن شامی مرغ کمتر خواهد بود.
- در کنار پودر سوخاری میتوانید از کنجد هم استفاده کنید تا غذا مجلسیتر به نظر برسد.