مرغ ترش از غذاهای محلی گیلانی است که طعم و مزه فوقالعادهای دارد و شما میتوانید به راحتی این غذای خوشمزه را در خانه تهیه کنید. شما میتوانید با توجه به تعداد مهمان یا نفرات خانواده تکههای مرغ را کم و زیاد کنید. با دلتا همراه باشید تا طرز تهیه مرغ ترش تهرانی را یاد بگیرید.
مواد لازم برای تهیه مرغ ترش تهرانی
- مرغ ۳ تکه
- پونه خرد شده ۱ لیوان
- گردو ۴ قاشق غذاخوری
- رب انار ۱ قاشق غذاخوری
- آب نارنج ۲ قاشق غذاخوری
- پیاز ۱ عدد
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و گرد لیمو به مقدار لازم
طرز تهیه مرغ ترش تهرانی
طعم و مزه این مرغ به دلیل استفاده از رب انار بسیار خوشمزه و ترش است و برای خوشعطر شدن آن از پونه استفاده میشود.
مرحله اول
ابتدا باید ادویههای گفته شده را باهم مخلوط و مرغها را به ادویه آغشته کنید و کاملا بپوشانید. بعد داخل روغن دو طرف مرغ را سرخ کنید تا طلایی و خوشرنگ شود. میتوانید از کمی فلفل قرمز و پودر سیر نیز برای طعمدار کردن مرغ استفاده کنید.
مرحله دوم
در ادامه پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و داخل قابلمه به همراه کمی روغن و زردچوبه تفت دهید تا سبک شود. بعد پونه خردشده را نیز به همراه پیاز تفت دهید تا کمی تغییر رنگ دهید و از خامی خارج شود.
مرحله سوم
در ادامه باید گردو را اضافه کنید و مواد را ۳ دقیقه دیگر نیز تفت دهید تا بوی خامی مواد گرفته شود. بعد رب انار ترش را اضافه کنید و کمی تفت دهید. روی مواد آب بریزید و زمانی که قل زد باید مرغها را داخل سس قرار دهید.
مرحله چهارم
در ادامه باید آب نارنج و کمی نمک و فلفل سیاه به مواد فوق اضافه کنید و ۱.۵ ساعت زمان دهید تا مرغها بپزند و سس غلیظ شود. در همین حین باید از سس روی مرغها بریزید و به همراه پلو زعفرانی میل کنید.
فوت و فنهای دستور پخت مرغ ترش تهرانی
- مزه سس را بچشید و در انتها مزهها را متعادل کنید. به دلخواه از شکر برای تعادل در طعمها استفاده کنید.
- میتوانید از ران یا سینه مرغ استفاده کنید.
- پونه را بیشتر از ۵ دقیقه تقت ندهید.
- برای اینکه خورشت به روغن بیفتد و خوشرنگ شود در ۱۵ دقیقه انتهایی در قابلمه را بردارید.
ناشناس
11 اردیبهشت 1403 در 9:58 ب.ظ
خوشمزه است ،😄👌
دلتا مگ
19 آبان 1403 در 1:00 ب.ظ
بله همین طور هست.