مواد لازم :
- مرغ: ۴ قطعه
- برگه قیسی: یک چهارم لیوان
- آلو خورشتی: نصف لیوان
- زرشک:۲ قاشق غذاخوری
- رب گوجهفرنگی: یک قاشق غذاخوری
- رب انار: ۴ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
- روغن مایع: ۴ قاشق غذاخوری
- پیاز: یک عدد
- شکر: به میزان لازم
طرز تهیه خورشت آلو مسما با رب انار :
پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا سبک و رنگ آن طلایی شود. ادویهها را به پیاز داغ افزوده و تفت دهید.
تکههای مرغ را به مواد بیفزایید و دوباره تفت دهید تا ادویهها به خورد مرغ بروند. حدود ۱۰ دقیقه برای این کار کافی است؛ سپس رب گوجهفرنگی را افزوده و کمی تفت دهید تا رنگ رب باز شود و بوی خامی آن از بین برود.
آلو خورشتی و برگه قیسی و زرشک را از قبل شسته و حدود یک ربع خیس کنید. پس از خیس خوردن، با رب انار به مواد اضافه کرده و تفت دهید.
مقداری آب جوش در حدی که روی مرغها را کاملا بپوشاند در قابلمه بریزید. در قابلمه را ببندید و حدود دو ساعت روی شعله ملایم بگذارید تا خورشت پخته شود و جا بیفتد.
نیم ساعت آخر پخت غذا، به مقدار دلخواه شکر اضافه کرده و میزان ترشی یا شیرینی غذا را بنا به ذائقه اندازه کنید. در آخر باید حدود یک لیوان از آب خورشت باقی بماند و خورشت غلیظ شده باشد.