کبابها یکی از خوشمزهترین غذاهای سنتی ایرانی است، ساج کباب بیشتر در اردبیل و آذربایجان تهیه میشود و شما میتوانید این غذای خوشمزه را با نان تازه یا برنج سرو کنید. شاید اسم ساج را به عنوان یک وسیله و تنها یک بار شنیده باشید. با دلتا همراه باشید تا طرز تهیه ساج کباب را یاد بگیرید.
مواد لازم برای تهیه ساج کباب
- فیله گوسفندی ۲۰۰ گرم
- سینه مرغ ۱ عدد
- پیاز ۱ عدد
- فلفل دلمه ۱ عدد
- پوره گوجه فرنگی ۱ پیمانه
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، فلفل قرمز و پودر سیر به مقدار لازم
طرز تهیه ساج کباب
به دلیل اینکه ساج حرارت را خیلی خوب منتقل میکند، میتوانید آن را روی زغال یا شعله گاز قرار دهید بدون اینکه خراب شود.
مرحله اول
ابتدا فیله گوسفندی را باید به صورت نواری ریز برش بزنید، میتوانید بهجای فیله از گوشت چرخ کرده استفاده کنید. سینه مرغ را نیز بدون استخوان کنید و به صورت نواری برش بزنید.
مرحله دوم
در ادامه باید پیاز را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید و داخل ساج و به همراه کره و روغن مایع تفت دهید تا سبک شود. سپس زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز سبک و شیشهای شود. در ادامه باید فیله گوسفندی نواری شده را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید.
مرحله سوم
در ادامه باید سینه مرغ را نیز تفت دهید و همین که آب انداخت، یک در روی مواد قرار دهید تا مغزپخت شود. میتوانید مدام آن را هم بزنید یا کمی آب به مواد اضافه کنید تا گوشت و مرغ خوب مغزپخت شود.
مرحله چهارم
در ادامه وقتی گوشت و مرغ پخته شد، باید فلفل دلمه خردشده و رب و پوره گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید. سپس همه ادویههای گفته شده را اضافه کنید و با حرارت بالا اجازه دهید تا آب اضافه مواد کشیده شود و به روغن بیفتد. بعد از روی حرارت بردارید و به همراه نان تازه یا برنج سرو کنید.
فوت و فنهای دستور تهیه ساج کباب
- میتوانید مرغ را حذف کنید و فقط از گوشت نواری شده و خرد شده استفاده کنید.
- اگر طعم و مزه سیر را دوست دارید میتوانید از کمی سیر خرد شده نیز استفاده کنید.
- باید در انتها اصلا آب نداشته باشد.
- اگر کمی زعفران در دسترس دارید میتوانید به مواد اضافه کنید.