یَخَنی مرغ یکی از روشهای تهیه مرغ و خوراک به سبک سنتی و درگزی است که بسیار لذیذ و خوشعطر هم درست میشود. یخنی مرغ در شیراز یا مشهد نیز تهیه میشود ولی دستور پخت اصلی آن برای درگز است. یخنی مرغ را بیشتر در کنار یک پلو خوشمزه زعفرانی سرو میکنند. شما میتوانید این غذای خوشمزه را برای تنوع در غذاهای خود و فراموش نشدن این غذای ملی در خانه تهیه کنید. با دلتامگ همراه باشید تا طرز تهیه یخنی مرغ را یاد بگیرید.
مواد لازم برای تهیه یخنی مرغ
- ران یا سینه مرغ ۲ عدد
- زنجبیل ۱ قاشق چایخوری
- دارچین ۱ قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده به مقدار لازم
- هل و میخک ۲ پنس
- پیاز بزرگ ۲ عدد
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه یخنی مرغ
مرحله اول
ابتدا مرغها را بشویید. این مقدار برای دو نفر مناسب است و بهتر است از ران مرغ استفاده کنید تا خوراک آبدارتری داشته باشید. مرغها را با کمی نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و زعفران مزهدار کنید و ۱ ساعت صبر کنید تا مزهها به خورد هم برود.
مرحله دوم
پیازها را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید یا رنده بزنید. داخل یک قابلمه مقداری روغن بریزید و پیاز را اضافه کنید و تفت دهید تا کاملا طلایی و سبک شود و بعد پیازها را از تابه خارج کنید. مرغها را اضافه و خوب سرخ کنید تا طلایی و خوشرنگ شود.
مرحله سوم
در ادامه پیازها را به مرغ اضافه کنید و کمی تفت دهید. ادویهها را به همراه کمی زعفران اضافه کنید و ۵ دقیقه تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود و بعد ۱ لیوان آبجوش روی مرغ بریزید و حرارت را ابتدا بالا ببرید تا بجوشد و بعد حرارت را کم کنید تا مرغ بپزد و به روغن بیفتد.
مرحله چهارم
بعد از ۱ ساعت مرغ را چک کنید تا پخته شده باشد و نمک آن را اندازه کنید. در تهیه یخنی مرغ باید سس کاملا غلیظ و آب اضافه نداشته باشد ولی شما به دلخواه میتوانید مقداری از سس را بگذارید بماند و به همراه پلو میل کنید.
نکات کلیدی در تهیه یخنی مرغ
- در رسپی اصلی این غذا از هویج یا کرفس یا سیر استفاده نمیشود ولی شما به دلخواه میتوانید اضافه کنید.
- رنگ یخنی مرغ از زعفران است و نیازی به افزودن رب نیست، پس بهتر است زعفران را در چند مرحله به مواد اضافه نمایید.