تفت دادن زرشک، یکی از مراحل پخت غذاهایی مانند زرشک پلو و ته چین است و به غذا طعم و رنگ خاصی میدهد. از آنجایی که دانههای زرشک بسیار ظریف هستند، مهم است که آن را به گونهای تفت بدهید که تغییری در رنگ و عطر آن ایجاد نشود و غذای خوش طعمتری هم داشته باشید. در این مقاله مجله دلتا، به بررسی نکات ریز تفت دادن زرشک میپردازیم. در ادامه همراه ما باشید.
روشهای متفاوت تفت دادن زرشک
برای اینکه زرشک پلو یا ته چین مجلسیتری داشته باشید، میتوانید از روشهای زیر برای تفت دادن زرشک استفاده کنید.
- تفت دادن زرشک با پیاز رنده شده
در این روش تفت دادن، نیاز است که ابتدا پیازها را در روغن سرخ کنید تا به رنگ طلایی در بیایند و بعد به زرشکها اضافه کنید. این دو ترکیب را کمی تفت بدهید و زیر گاز را خاموش کنید.
- تفت دادن زرشک با هویج رنده شده
یک یا دو عدد هویج را رنده کرده و همزمان با زرشکها تفت بدهید.
- تفت دادن زرشک با گلاب
استفاده از گلاب، طعم و عطر خاصی به زرشک میدهد. بعد از اینکه زرشک تفت داده شد، مقداری گلاب را همراه شکر اضافه کنید، که هم شکر حل میشود و هم اینکه زرشکها پف کرده، باقی میمانند.
نکات مهم در تفت دادن زرشک
برای اینکه زرشک پلو یا هر غذای دیگری که در پخت آن از زرشک استفاده میشود، طعم و عطر بهتری داشته باشد، هنگام تفت دادن زرشک باید یکی سری نکات را مدنظر قرار بدهید.
- زرشک تازه انتخاب کنید. زرشکهای مانده، رنگ تیرهتری دارند. اما اگر زرشک تازه را در فریزر نگهداری کنید، تغییری در رنگش ایجاد نمیشود و همیشه تازه و نرم باقی میماند.
- زرشک را قبل از تفت دادن باید تمیز بشویید. نیاز است که ابتدا آنها را پاک کرده و سپس زیر آب بگیرید و اجازه دهید که آب از زرشکها، داخل یک صافی گرفته شود. توجه داشته باشید که آبی از صافی خارج میشود، باید کاملا تمیز باشد.
- زرشک را در روغن تفت بدهید و توجه داشته باشید که روغن بیش از حد داغ نشود، چرا که اگر زرشک هنگام تفت دادن بسوزد، غذا طعم و رنگ نامناسبی پیدا میکند.
- زرشک بعد از تفت داده شدن باید رنگ براقی داشته باشد.
- برای تفت دادن زرشک با هویج و پیاز، حتما از روغن داغ استفاده کنید.
- در مراحل انتهایی تفت دادن، میتوانید مقداری شکر به زرشک اضافه کنید، تا طعم ترش آن گرفته شود.
- زرشک تازه خودش آبدار است و دیگر نیازی به استفاده از آب نخواهد بود.
- اگر برای تفت دادن، به جای روغن از کره استفاده کنید، زرشک رنگ روشنتری پیدا میکند و خوش طعمتر خواهد شد.