چلوگوشت جزء آن دسته از غذاهای اصیل ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. این غذای خوشطعم یک انتخاب عالی برای مهمانیها و مجالس است و با سرو کردن آن میتوانید جذابیت سفره غذای خود را چند برابر کنید. در این مطلب از مجله دلتا، قصد داریم طرز تهیه چلو گوشت مجلسی را به شما آموزش دهیم که حتما دوست خواهید داشت.
مواد لازم برای تهیه چلو گوشت مجلسی
برای تهیه یک چلو گوشت رستورانی، به 1 کیلو گوشت گوسفندی که بهتر است ران باشد، 3 عدد پیاز، 1 عدد چوب دارچین، 4 حبه سیر، 50 گرم کره، دو و نیم پیمانه آب جوش، 2 عدد هل، 1 قاشق رب گوجه فرنگی، نصف عدد فلفل دلمه و به مقدار لازم ادویههایی مانند زردچوبه، زعفران دم کرده، میخک، پودر پاپریکا و نمک نیاز دارید.
طرز تهیه چلو گوشت مجلسی
تهیه چلو گوشت بسیار ساده است و در مدت زمان کمی آماده میشود. بسیاری از افراد دوست دارند این غذا را ساده میل کنند، به همین دلیل طرز تهیه چلوگوشت ساده بدون رب را ترجیح میدهند، اما برای درست کردن یک چلوگوشت خوشمزه به سبک رستورانی لازم است به یک سری نکات هنگام پخت توجه کنید. برای مثال بسیاری از افراد هنگام پخت این غذا از خود میپرسند که ادویه چلوگوشت چیه؟ در این مطلب با ما همراه باشید تا نکات لازم برای پخت این غذا را در اختیار شما قرار دهیم.
مرحله اول
دو عدد پیاز متوسط یا یک پیاز بزرگ را درشت خرد کنید. ۵۰ گرم کره و مقداری روغن را داخل تابه بریزید. پیازها را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید تا سبک شوند.
مرحله دوم طرز تهیه چلو گوشت مجلسی
یک کیلو گوشت گوسفندی با استخوان (ترجیحا ران گوسفند) را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید. ۴ یا ۵ حبه سیر هم اضافه کنید. نصف یک عدد فلفل دلمهای را هم درشت خرد کرده و به مواد اضافه کنید.
مرحله سوم
ادویهها را که شامل ۲ عدد برگ بو، ۱ عدد چوب دارچین، فلفل سیاه درشت، ۳ عدد هل، ۵ عدد میخک، نصف جوز هندی، یک قاشق چایخوری تخم گشنیز، یک قاشق چایخوری زردچوبه و یک قاشق غذاخوری پودر پاپریکای دودی است را، به گوشت اضافه کنید و تا زمانی که رنگ گوشت عوض شود، تفت دهید. دو و نیم پیمانه آب جوش اضافه کرده و اجازه دهید تا دو ساعت گوشت تقریبا بپزد.
مرحله چهارم
در این فاصله از پخت چلو گوشت مجلسی، یک عدد پیاز را خلالی خرد کرده و داخل روغن سرخ کنید تا کاملا طلایی شود. نصف قاشق چایخوری زردچوبه و یک قاشق غذاخوری سرپر رب گوجهفرنگی اضافه کرده و تفت دهید.
مرحله پنجم
بعد از ۲ ساعت که گوشتها تقریبا پختند، گوشتها را خارج کرده و آب گوشت را از صافی عبور دهید و به پیاز و رب تفت داده شده، اضافه کنید. سپس گوشتها را داخل سس قرار داده و مقداری زعفران دم کرده غلیظ را اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا دو ساعت دیگر گوشتها در حرارت ملایم کاملا پخته و خورشت جا بیفتد.
مرحله ششم از تهیه چلو گوشت مجلسی
بعد از ۲ ساعت خورشت کاملا جا افتاده است. حالا مقداری نمک و یک قاشق غذاخوری رب نارنج یا به دلخواه آب نارنج یا آبلیمو یا هر چاشنی دیگر را به خورشت اضافه کنید. سپس نصف پیمانه زرشک را از ۱۵ دقیقه قبل در آب خنک خیس و سپس آبکش کنید. زرشک را داخل مقداری روغن با یک قاشق غذاخوری شکر در حد یک دقیقه تفت دهید تا رنگ جذابتری داشته باشد. در نهایت ۲ قاشق غذاخوری خلال بادام و دو قاشق غذاخوری خلال پسته هم به زرشک اضافه کنید. حالا از برنج دم کشیده یک کفگیر به زرشک اضافه کنید و در آخر کمی زعفران اضافه کرده و مواد را مخلوط کنید
ناشناس
30 مهر 1401 در 3:28 ب.ظ
ناشناس
30 مهر 1401 در 4:11 ب.ظ
ناشناس
1 آبان 1401 در 5:24 ق.ظ
ناشناس
1 آبان 1401 در 1:32 ب.ظ
ناشناس
1 آبان 1401 در 3:48 ب.ظ