خورشت خلال یکی از خوشمزهترین و اصیلترین غذاهای کرمانشاهی است که با گوشت گوسفندی و خلال بادام پخته میشود. اما در این مقاله مجله دلتا میخواهیم به این دستور کمی زرشک سیاه اضافه کنیم و یک غذای خوشمزه تهیه کنیم. در ادامه پیشنهاد میکنیم غذای خورشت هویج با آلو بدون گوشت را تهیه کنید و از آن لدت ببرید.
مواد لازم برای تهیه خورشت خلال
- خلال بادام 200 گرم
- گوشت گوسفندی 600 گرم
- زرشک سیاه نصف پیمانه
- پیاز 1 عدد متوسط
- رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
- هل و دارچین به مقدار لازم
- زعفران آب کرده به مقدار لازم
- گلاب به مقدار لازم
- نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه خورشت خلال
- در مرحله اول خلال بادام را از شب قبل در آب یا مقداری گلاب خیس میکنیم که خوشمزه و نرم شود.
- همچنین پیشنهاد میکنیم زرشک سیاه را از شب قبل در یک ظرف بریزید و چند لیوان آب به آن اضافه کنید. ضمن اینکه هر چند ساعت یکبار آب آن را عوض کنید تا رنگ تیره زرشک از بین برود.
- برای خورشت خلال میتوانید از گوشت گوسفندی یا گوساله استفاده کنید. نکته مهم درباره خورشت خلال این است که حتماً گوشتها به قطعات ریز برش داده شود و مانند گوشت قیمهای نباشد.
نکته: برای اینکه خورشت خلال شفاف داشته باشید، قبل از اینکه گوشت را تفت دهید کمی در آب بجوشانید تا کف قهوهای و تیره رنگ گوشت از ان جدا شود و سپس گوشتها را بشویید. شاید لازم باشد این کار را دو بار انجام دهید تا به طور کامل رنگ تیره گوشت از آن جدا شود.
- پیازها را پوست میگیریم و میشوییم و سپس با یک چاقوی تیز کاملاً خرد و ریز میکنیم؛ برای نتیجه بهتر میتوانید رنده کنید. بهتر است که پیاز درون خورشت معلوم نباشد. سپس یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و درون آن روغن مایع و روغن کرمانشاهی اضافه کنید. قابلمه را بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود.
- پیازها و گوشتها را به قابلمه اضافه کنید و زردچوبه، فلفل و سایر ادویههای دلخواه را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا مواد یکدست شود.
- بعد از تفت خوردن گوشت و عوض شدن رنگ آن، 3 پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا گوشت به آرامی بپزد.
- در ظرفی جدا بادامها را با مقدار کمی روغن تفت دهید و کمی زعفران آب کرده به آن اضافه کنید. سپس 2 پیمانه آب به آن اضافه کنید تا خلالها بپزد.
- بعد از یک ساعت و نیم گوشتها را به همراه خلالهای نیمپز ترکیب کنید تا و اجازه دهید به مدت نیم ساعت خلال به همراه گوشت پخته شود.
- چوب یا پودر دارچین را به قابلمه اضافه کنید. در این مرحله توصیه میکنیم از چوب استفاده کنید تا به واسطه پودر، خورشت کدر نشود.
- داخل یک تابه کوچک کمی روغن بریزید و داغ کنید. سپس کمی رب بریزید و تا زمانی که خامی آن گرفته شود صبر کنید. بعد از گرفتن خامی رب، به قابلمه خورشت اضافه کنید. توجه داشته باشید که در این مرحله رب را اضافه کنید و از قبل گوشت را با رب نپزید.
- از قبل لیمو عمانی را در لیوان آب خیس کنید تا تلخی آن گرفته شود و سوراخ کنید و به خورش اضافه کنید.
- کمی از خورشت را بچشید و در صورت نیاز کمی نمک و چند عدد هل به آن اضافه کنید.
- در نیم ساعت اخر قبل از سرو به خورشت زعفران و گلاب اضافه کنید. کمی از زرشک سیاه هم بر روی خورشت اضافه کنید و اجازه دهید خورشت جا بیفتد.
امیدواریم دستور پخت خورشت خلال که امروز آموزش دادیم برای شما مفید باشد و از آن استفاده کنید.