ته چین سبزیجات، یکی از متنوعترین و سالمترین غذاهای ایرانی است که در پخت آن از انواع سبزیها استفاده میشود. اکثر خانمهای ایرانی ته چین را با مرغ و یا گاها با گوشت درست میکنند، اما امروز در مجله دلتا، مرحله به مرحله پخت ته چین سبزیجات را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم
- برنج: 3 پیمانه
- ماست چکیده: 9 قاشق غذاخوری
- زرده تخم مرغ: 3 عدد
- زعفران دم کرده: نصف پیمانه
- نخود فرنگی: نصف پیمانه
- هویج: 1 عدد بزرگ
- ذرت: نصف پیمانه
- فلفل دلمه سبز: نصف فلفل
- قارچ: 100 گرم
- پیازچه خرد شده: نصف پیمانه
- نمک، فلفل، آویشن: به مقدار مورد نیاز
طرز تهیه ته چین سبزیجات
قبل از شروع مراحل پخت ته چین سبزیجات، ابتدا برنج را بشویید و به مدت نیم ساعت تا یک ساعت، بگذارید خیس بخورد.
-
مرحله اول: پخت برنج
ابتدا، یک قابلمه بردارید. داخل آن آب بریزید و شعله گاز را زیاد کنید تا آب جوش بیاید. سپس، مقداری روغن و یک قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کرده و برنج را داخل آب بریزید تا بپزد. بعد از این که برنج پخت و نرم شد، آن را آبکش کنید و کنار بگذارید.
-
مرحله دوم: آماده سازی سبزیجات
در این مرحله سراغ سبزیجات بروید:
- فلفل دلمهای را بشویید و به صورت نگینی خرد کنید.
- پیازچه را بعد از شستن، ریز کرده و روی حرارت متوسط گاز، مقداری تفت بدهید.
- هویج را هم میتوانید به صورت نگینی خرد کنید و یا برش نواری بزنید.
- قارچها را هم برش بزنید.
-
مرحله سوم: آماده سازی مواد میانی
تمامی سبزیجات را داخل تابه تفت بدهید تا نیمپز شوند. سپس، ذرت و قارچ را هم به مواد اضافه کنید. در این حین، میتوانید مقداری نمک و فلفل و یا آویشن هم اضافه کنید. مواد میانی ته چین سبزیجات ما آماده است.
-
مرحله چهارم: ترکیب برنج و مواد ماستی
زرده تخم مرغ و ماست را داخل یک ظرف بریزید و خوب هم بزنید. نمک و زعفران دم کرده را هم به ترکیب اضافه کنید. توجه داشته باشید که در این مرحله باید سس ما کاملا یکدست باشد. سپس، برنج را به این سس اضافه کرده و خوب هم بزنید تا کامل باهم مخلوط شوند.
-
مرحله پنجم: پخت ته چین
قابلمه یا ظرف مورد نظر را بردارید و کف آن مقداری روغن یا کره بریزید. یک لایه ترکیب برنج و ماست را بریزید و مواد را با یک قاشق کامل صاف و یکدست کنید، سپس یک لایه ترکیب سبزیجات روی آن بریزید، مجدد مواد را صاف کرده و یک لایه دیگر برنج اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت متوسط گاز بگذارید تا ته چین بپزد.
نکات طلایی پخت ته چین سبزیجات
- توجه داشته باشید که به ازای هر پیمانه برنج باید 1 زرده تخم مرغ استفاده شود. این دستور پخت برای 4 نفر است و اگر برای تعداد افراد بیشتری این غذا را درست میکنید، حواستان به اندازهها باشد.
- اگر از ماست محلی استفاده کنید، ته چین شما طعم ترشتر و خوشمزهتری خواهد داشت.
- انتخاب سبزیجات کاملا سلیقهای است و میتوانید از اسفناج هم استفاده کنید.