فتوچینی نوعی پاستا است که به ایتالیایی معنی روبانهای کوچک را میدهد. در این مقاله از مجله دلتا میخواهیم دو دستور پخت فتوچینی خوشمزه و راحت که از گوشت و مرغ در آن استفاده نشده را آموزش دهیم. اکثر ما ایرانیها به ماکارونی دم کشیده با سس گوشت چرخکرده غلیظ عادت کردهایم که با تهدیگ سیبزمینی طلایی سر سفرهها باشد. اما این ماکارونی و این دستور پخت متفاوت با تمامی غذاهایی است که با ماکارونی پخته شده است.
دستور پخت فتوچینی با سس قارچ و سیر
این دستور پخت فتوچینی به علت اینکه گوشت و مرغ ندارد برای کسانی که رژیم گیاهخواری دارند مناسب است.
مواد لازم
- فتوچینی یا ماکارانی آشیانهای 1 بسته
- سیر 5 حبه
- گوجه فرنگی 2 عدد
- کره 50 تا 100 گرم
- آویشن 2 قاشق مرباخوری
- نمک به میزان لازم
- سس کچاپ تند 4 قاشق غذاخوری
- سس مایونز 2 الی 3 قاشق غذاخوری
- زعفران به میزان لازم
- پنیر پیتزا به میزان لازم
- قارچ 10 عدد
- پیاز کوچک 1 عدد
دستور پخت
- فتوچینی را داخل آب درحال جوش قرار دهید و مقداری نمک اضافه کنید.
- سپس فتوچینیها را آبکش کنید و با مقداری از کره در تابه تفت دهید.
- حال پیاز را رنده کنید و داخل تابه دیگری بریزید و تا زمانی که آب آن کشیده شود تفت دهید.
- به پیاز کمی روغن اضافه کنید و سیر رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید و خوب تفت دهید.
- سس کچاپ و مایونز را مخلوط کنید و با کمی آب به مواد اضافه کنید تا به غلظت مطلوب برسند.
- قارچها را خرد کنید و در تابهای دیگر سرخ کنید. توصیه میکنیم برای جلوگیری از سیاه شدن قارچها کمی آبلیمو اضافه کنید.
- گوجه پوست کنده و رنده شده را به تابهای که قارچ در آن است اضافه کنید و تفت دهید.
- سپس سس درست شده را به ترکیب قارچ و گوجه فرنگی اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- در آخر، فتوچینی را به مواد داخل تابه اضافه کنید و خوب ترکیب کنید تا مواد به خورد هم بروند.
برای تاپینگ این دستور پخت فتوچینی خوشمزه به شما پیشنهاد میکنیم کمی پنیر اضافه کنید.
دستور پخت فتوچینی با سس شیر و خامه
این دستور پخت فتوچینی تقریباً شبیه به پاستا آلفردو است اما با این تفاوت که مرغ اضافه نمیکنیم.
مواد لازم:
- پاستای فتوچینی یا آشیانهای 300 گرم
- کره 4 قاشق غذاخوری
- قارچ برش زده 1 پیمانه
- سیر رنده یا خرد شده 2 قاشق مرباخوری
- شیر 1 پیمانه
- خامه غلیظ 4 قاشق غذاخوری
- جعفری تازه خورد شده 1 قاشق غذاخوری
- پنیر پارمزان رنده شده 1 پیمانه
- نمک، فلفل و پودر جوز هندی به مقدار لازم
دستور پخت
- فتوچینی را داخل آب جوش بریزید و بعد از پخت، آبکش کنید و با آب سرد بشویید.
- پس از اینکه مطمئن شدید دیگر آب ندارد، با 2 قاشق غذاخوری کره فتوچینیها را تفت دهید.
- سپس قارچها را داخل تابه ترجیحاً نچسب به مدت 5 دقیقه با کره تفت بدهید و سیر را اضافه کنید.
- حرارت را کم کنید و شیر را به مواد اضافه کنید.
- در این مرحله بعد از جوش آمدن شیر، حرارت را کم کنید و خامه را اضافه کنید.
- صبر کنید تا سس به غلظت مطلوب برسد و سپس، زیر گاز را خاموش کنید.
- بعد از خاموش کردن گاز، پنیر را به همراه ادویههای گفته شده اضافه کنید.
- فتوچینیها را چند دقیقه قبل از سرو، داخل سس بریزید و خوب هم بزنید تا مواد به خورد فتوچینی برود.