املت شاپوری، صبحانه خوشمزه و محبوب گیلانی است که طعم فوقالعادهای دارد و در مدت زمان بسیار کوتاهی آماده میشود. این غذای خوشمزه، املت قهوه خانهای است که البته میتوانید آن را برای وعده شام هم آماده کنید. این املت خوشمزه برای اولین بار توسط فردی به نام شاپور در گیلان، پخته شده و به همین خاطر، به این نام معروف شده است. ما در مجله دلتا، طرز تهیه و نکات ریز پخت املت شاپوری را به شما آموزش میدهیم. در ادامه همراه ما باشید.
مواد مورد نیاز املت شاپوری
- تخم مرغ: 3 عدد
- خوراک لوبیا: 1 عدد
- رب گوجه فرنگی: 2 تا 3 قاشق غذاخوری
- روغن زیتون: به مقدار دلخواه
- روغن مایع: 4 قاشق غذاخوری
- آب نارنج: 1 تا 2 قاشق غذاخوری
- زردچوبه، نمک و فلفل: به مقدار لازم
روش تهیه املت شاپوری
- برای تهیه املت شاپوری شمالی، ابتدا تابه را روی شعله متوسط گاز قرار بدهید. روغن به میزان 3 تا 4 قاشق غذاخوری بریزید و اجازه دهید تا کامل داغ شود.
- رب را داخل روغن بریزید و هم بزنید تا تفت داده شود. دقت کنید که رب نسوزد. در همین حین، میتوانید ادویهجاتی مانند نمک و فلفل و زردچوبه را هم اضافه کنید.
- تخم مرغها را داخل تابه بشکنید. نکته مهم اینست که نباید زرده را هم بزنید و فقط سفیده تخم مرغ را با رب قاطی کنید و خوب هم بخورد.
- در مرحله بعد، باید خوراک لوبیا را اضافه کنید. اما نیاز است که آب خوراک به طور کامل گرفته شود و از صافی عبور داده شود. املت را وسط ماهیتابه جمع کنید و خوراک لوبیا را دور تا دور آن بریزد. اجازه دهید لوبیاها به میزان کافی حرارت داده شوند. در این مرحله، آب نارنج را روی تمام قسمتهای املت بریزید.
در این مرحله میتوانید، املت را یک سمت تابه جمع کنید و لوبیا را سمت دیگر تابه بریزید.
- در پایان، میتوانید مجدد نمک و فلفل را روی کل املت بپاشید.
املت خوشمزه ما در کمتر از 20 دقیقه آماده است و میتوانید نوش جان کنید.
نکات تکمیلی پخت املت شاپوری
- مهمترین نکته پخت این املت شمالی، لوبیا است که میتوانید خودتان بپزید و یا از کنسرو استفاده کنید. اما توجه داشته باشید که کنسرو باید تازه باشد.
- نکته بسیار مهم این است که حتما کنسرو لوبیا را به مدت بیست دقیقه در آب جوش، بجوشانید.
- از تابهای استفاده کنید که حرارت به تمام قسمتهای آن به یک اندازه منتقل شود.
- حواستان به هم زدن رب باشد که نسوزد و ته نگیرد.
- برای خوش رنگ شدن املت، میتوانید مقداری زردچوبه را با روغن تفت بدهید و سپس رب را اضافه کنید.
- مواد املت شاپوری نباید به هم فشرده باشند. پس اگر خواستید از میزان مواد بیشتری استفاده کنید، حتما تابه بزرگتری را انتخاب کنید.