ته چین مرغ، از جمله غذاهای اصیل ایرانی است که در ترکیب آن از ماست، تخم مرغ، زعفران و مرغ استفاده میشود و طعم و عطر بینظیری دارد. فرم ته دیگی شکل این غذا باعث شده تا بسیاری از افراد آن را برای مهمانیهای رسمی خود درست کنند. اگر نکات و ریزه کاریهای پخت این غذا را بدانید و رعایت کنید، قطعا ته چین خوشمزهتری خواهید داشت. در این مطلب مجله دلتا، قصد داریم فوت و فن پخت ته چین مرغ را به شما آموزش دهیم.
فوت و فن پخت ته چین مرغ
- برای پخت ته چین مرغ حتما از برنج ایرانی استفاده کنید که عطر بهتری دارد.
- از ماست ترش و چکیده استفاده کنید. توجه کنید ماست را زیاد هم نزنید، چرا که آب میاندازد و بر روی بافت ته چین تاثیر میگذارد. هر چه ماست سفتتر باشد، انسجام مواد بیشتر خواهد بود.
- مرغ تازه انتخاب کنید و و حواستان باشد که برای مدت طولانی فریز نشده باشد. در صورتی که از قسمت ران مرغ استفاده کنید، غذا طعم بهتری خواهد داشت. بهتر است مرغ را حتما با پیاز تفت بدهید تا بوی بد آن گرفته شود.
- زعفران را به صورت دم کرده و غلیظ استفاده کنید. بسیار مهم است که زعفران را با مقدار مناسبی آب ترکیب کنید تا خیلی کمرنگ نشود. برای دم کردن زعفران، مقداری شکر یا پودر قند را همراه با آب جوش اضافه کنید.
- زرشک هم باید تازه باشد و تنها کافی است مقداری تفت داده شود تا رنگش تیره نشود. در حین تفت دادن، میتوانید مقداری شکر را هم به آن اضافه کنید.
- یکی از نکات مهم پخت ته چین مرغ، چسبندگی مواد است. به همین خاطر، ماست و تخم مرغ را به خوبی هم بزنید تا مخلوط کاملا یکدست شود.
- حتما داخل و کف قابلمه را به خوبی چرب کنید.
- زمانی که برنج آغشته به مواد را داخل قابلمه میریزید، آن را به خوبی کف قابلمه پخش کنید.
- لایه میانی که زرشک و مرغ قرار میگیرد، نباید خیلی ضخیم باشد. چرا که احتمال وا رفتن ته چین بیشتر خواهد شد.
- در ترکیب مواد، از پودر هل استفاده کنید که هم طعم بهتری به غذا میدهد و هم اینکه بوی تخم مرغ را میگیرد.
- در صورتی که ته چین را در قابلمه میپزید، قابلمه ای را انتخاب کنید که ارتفاع کمتری داشته باشد تا ته دیگ برشته شود. بهتر است ته چین مرغ قطری در حدود 5 تا 7 سانتی متر داشته باشد.
- حرارت شعله گاز باید متوسط باشد. اگر زیر گاز زیاد باشد، ته دیگ میسوزد و ممکن است مواد میانی به خوبی پخته نشوند.
زمان پخت ته چین مرغ در حدود 60 تا 90 دقیقه است و برای تزئین آن میتوانید از خلال پسته و زرشک استفاده کنید.
علت وا رفتن ته چین مرغ
علت اصلی وا رفتن ته چین، این است که مواد به خوبی باهم مخلوط نشده اند و حالت چسبندگی ندارند. حتما از زرده تخم مرغ استفاده کنید و اگر نسبت مواد رعایت نشود، ته چین وا میرود.
علت بوی بد ته چین مرغ
تخم مرغ و مرغ از علل اصلی بدبو شدن ته چین هستند. به همین خاطر، مرغ را در آبلیمو بخوابانید و مقداری سیر به آن بزنید تا بوی آن گرفته شود. برای گرفته شدن بوی تخم مرغ هم از پودر هل استفاده کنید.