مگر میشود ایرانی باشید و کباب دوست نداشته باشید. کباب در کشورهای دیگر هم طرفداران زیادی دارد. این نوع کباب در یونان به اسم سوولاکی شناخته میشود و یکی از محبوبترین غذاهای خیابانی به شمار میرود. دلیلش هم واضح است، گوشت بره تازه که با انواع چاشنیهای خوشمزه مزهدار میشود و کنارش هم یک سس مخصوص یونانی قرار داده میشود. در آخر هم آن را لای یک نان پیتای داغ و تازه سرو میکنند. با دلتامگ همراه باشید تا طرز تهیه کباب یونانی را یاد بگیریم.
مواد لازم
- گوشت ران یا سردست گوسفند ۱ کیلوگرم
- روغن زیتون ۵ تا ۶ قاشق غذاخوری (۸۰ میلی لیتر)
- سیر ۲ حبه
- لیموترش ۱ عدد
- اورگانو ۱ قاشق چایخوری
- آویشن خشک ۱ قاشق چایخوری (یا آویشن تازه)
- پاپریکا ۱/۲ قاشق چایخوری
- زیره ۱/۲ قاشق چایخوری (اختیاری)
- نمک و فلفل تازه آسیابشده به مقدار لازم
مواد لازم برای سس زاتزیکی
- خیار ۱ عدد
- سیر ۱ حبه
- روغن زیتون ۱/۴ پیمانه
- ماست چکیده ۵۰۰ گرم
- نمک به مقدار لازم
- سرکه قرمز ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه کباب یونانی
مرحله اول
گوشت را به تکههای مساوی تقسیم کنید. پیازها را خلالی و سیر را نیز له کنید. در یک کاسه روغن زیتون، سیر، آب لیموترش، سبزیهای خشک و ادویهها را بریزید. فلفل تازه آسیابشده را نیز اضافه کنید اما نمک را فعلا کنار بگذارید. همه مواد را مخلوط کنید تا ترکیب شوند. سپس گوشت و پیاز را به محتویات کاسه اضافه کنید و گوشتها را کامل بپوشانید.
مرحله دوم
سیر و روغن زیتون را در مخلوطکن بریزید. پوست و دانههای خیار را بگیرید سپس آن را رنده و نمک و فلفل به آن اضافه کنید و کنار بگذارید. بعد از این زمان خیار را در حوله کاغذی بریزید تا آب اضافیاش گرفته شود، در یک کاسه بزرگ همه مواد شامل خیار، سیر و روغن زیتون، ماست و یک قاشق سرکه قرمز را مخلوط کنید و خوب هم بزنید. این سس را تا زمان استفاده در یخچال نگهداری کنید.
مرحله سوم
منقل، کبابپز، گریل یا یک تابه را گرم کنید، سپس گوشتها را روی حرارت قرار داده و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزید. در نظر داشته باشید بهترین گزینه آتش مستقیم کبابپز یا منقل است.
مرحله چهارم
در زمانی که کبابها مشغول پختن هستند با استفاده از برس آشپزی به دو طرف نانها روغن زیتون بمالید، سپس مقداری اورگانو و نمک نیز بیفزایید. فر را با دمای ۲۵۰ درجه سانتیگراد روشن کنید و سینی را در قسمت پایین قرار دهید و نانها را روی آن بچینید.
ناشناس
28 اسفند 1402 در 1:21 ب.ظ
عالی