طعم متفاوت پلو بندری را با این دستور تجربه کنید

0
0
زمان مطالعه: 3 دقیقه
پلو بندری یکی از غذاهای سنتی و محلی جنوبی است که طعم خوشمزه و بی‌نظیری دارد و روش پخت و درست کردن آن در شهرهای مختلف، متفاوت است.

با حدس زدن از روی نام پلو بندری و در صورت آشنایی با طبع غذایی بندری‌های عزیز می‌توان تا حدودی به ماهیت این غذا پی برد. با دلتا همراه باشید تا طرز تهیه پلو بندری را یاد بگیرید.

مواد لازم برای تهیه پلو بندری

  • برنج محلی ۴ پیمانه
  • تن ماهی ۲ قوطی
  • پیاز بزرگ ۲ عدد
  • شوید تازه خرد شده ۱ لیوان بزرگ
  • گوجه فرنگی متوسط ۳ عدد
  • سیر درشت ۳ حبه
  • پودر تخم گشنیز یک قاشق چایخوری
  • زردچوبه یک قاشق مرباخوری
  • فلفل سبز تند متوسط ۲ عدد
  • زعفران دم کرده ۳/۱ فنجان
  • روغن مایع و آب به مقدار لازم
  • ادویه ماهی۱ قاشق مرباخوری
  • ادویه پلویی۱ قاشق مرباخوری
  • نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز به مقدار لازم

طرز تهیه پلو بندری

پلو بندری غذایی با طعم منحصربه‌فرد و عالی است که به اشکال مختلف با استفاده از گوشت قرمز، گوشت مرغ درسته یا ریش ریش شده، تن ماهی یا میگو درست می‌شود.

مرحله اول

برای تهیه پلو بندری خوشمزه ابتدا پیازها را نگینی خرد کنید سپس در یک تابه مقداری روغن بریزید تا داغ شود و پیازها را در آن بریزید و تفت دهید تا طلایی رنگ شوند.

مرحله دوم

حالا سیرها را که نگینی خرد کرده‌اید اضافه و کمی تفت دهید تا عطر سیر آزاد شود. سپس زردچوبه را بریزید و دوباره چند ثانیه تفت دهید تا پیاز و سیر خوش‌رنگ و طلایی شوند.

مرحله سوم

فلفل‌های سبز را خرد و به ترکیب مواد اضافه کنید و حدودا یک دقیقه تفت دهید. اگر نمی‌خواهید پلو خیلی تند شود، فقط یک فلفل بریزید.

مرحله چهارم

بعد از آن تن ماهی را که به مدت ۲۰ دقیقه در آب جوشانده و روغن آن را گرفته‌اید به ترکیب مواد اضافه کنید و ۲ تا ۳ دقیقه تفت دهید تا تکه‌های ماهی از هم جدا شوند.

مرحله پنجم از تهیه پلو بندری

حالا نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، ادویه ماهی، ادویه پلویی، زردچوبه و پودر تخم گشنیز را هم روی مواد بریزید و با هم ترکیب کنید، ۱ الی ۲ دقیقه تفت دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.

مرحله ششم

بعد از آن گوجه‌ها را پوست بگیرید و ریز خرد و به ترکیب مواد اضافه کنید. خوب تفت دهید، تا بافت گوجه‌ها نرم و پوره‌ای شکل شود.

مطلب پیشنهادی:  کوچک کردن بینی بدون جراحی

مرحله هفتم

سپس شوید تازه را خرد و یک لیوان بزرگ از آن را به ترکیب اضافه کنید و دو دقیقه تفت دهید. بعد از آن یک لیوان آب را هم روی مواد بریزید.

پلو بندری

مرحله هشتم

وقتی آب به جوش آمد اجازه دهید تا به مدت ۵ دقیقه ریز جوش بزند و آب کامل به بافت میانی مواد وارد شود تا کاملا بپزند. بعد از آن حرارت را خاموش کنید.

مرحله نهم

در این مرحله به مقدار ۵ تا ۶ لیوان آب را داخل قابلمه بریزید و مقداری نمک به آن اضافه کنید، روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب به جوش آید‌.

مرحله دهم از تهیه پلو بندری

حالا برنج‌ها را در آب جوش بریزید و اجازه دهید تا ۳/۲ آب به خورد برنج‌ها برود. سپس مواد میانی را روی برنج بریزید و آرام یک هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.

نکته: اگر برنج شما تازه نیست، بهتر است آن‌را یک و نیم تا ۲ ساعت قبل از طبخ در آب خیس کنید.

مرحله یازدهم

حالا قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و کمی روغن بریزید تا گرم شود، برای ته‌‌دیگ، نان یا سیب‌زمینی‌های حلقه شده را در کف قابلمه بچینید.

مرحله دوازدهم

روی ته‌دیگ، یک لایه برنج اضافه کنید، سپس روی آن چند قاشق زعفران دم کرده بریزید، دوباره یک لایه برنج و چند قاشق زعفران، بریزید تا مواد تمام شوند.

مرحله سیزدهم از تهیه پلو بندری

وقتی برنج و زعفران تمام شد، دم‌کنی را بگذارید تا غذای شما روی حرارت ملایم خوب دم بکشد، بعد از حدودا یک ساعت آن را از روی حرارت بردارید. در آخر پلو بندری را در ظرف مناسب بکشید و همراه با انواع دورچین، سالاد دلخواه، ترشی بندری و یا سبزی خوردن سرو کنید.

تعداد کلمات مطلب: 642

اپلیکیشن مجله دلتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در آشپزی

همچنین بخوانید

خوشبوترین گیاهان آپارتمانی کدام هستند؟

زندگی در آپارتمان‌ها با وجود فضای محدود و دوری از طبیعت، گاهی می‌تواند خسته‌کننده و بی‌روح…