حلوای به گیلانی یکی از حلواهای بسیار سنتی و خوشمزه ایرانی است که به حلوای محلی گیلان نیز شناخته می شود. در فصل پاییز و زمستان که به بیشتر در بازار وجود دارد این حلوای خوشطعم را تهیه میکنند. شما میتوانید در تهیه حلوای به از انواع مغزها استفاده کنید یا به صورت ساده آن را درست نمایید. طعم حلوای به شبیه مربای به و مسقطی است و همراه چای میتوانید یک دسر سنتی ایرانی و خوشمزه را داشته باشید. با دلتا همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه حلوای به گیلانی
- به ۱ کیلوگرم
- شکر ۷۰۰ گرم
- کره ۲۰ گرم
- هل ۲ قاشق چایخوری
- نشاسته گل ۱ پیمانه
- آب سرد ۱ پیمانه
- مغزیجات ۱ پیمانه
طرز تهیه حلوای به گیلانی
مرحله اول
بههایی را که خریدهاید به هر اندازه که دوست دارید برش بزنید و خرد کنید. در نهایت باید همه را میکس کنید، پس اندازهاش مهم نیست. به را با شکر و ۴ پیمانه آب داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت کم بگذارید تا بپزد خوشرنگ شود. قابلمه مسی برای این کار بهتر است.
مرحله دوم
در ادامه باید آب سرد را با نشاسته گل قاطی کنید و هم بزنید تا نشاسته داخل آب سرد کاملا باز شود. اگر لازم بود کمی آب جوش هم میتوانید بریزید. وقتی بهها پختند باید با پشت قاشق یا به کمک گوشتکوب برقی مربا را کاملا له کنید. دقت کنید مربا نباید آب داشته باشد.
مرحله سوم
در ادامه باید مخلوط آب و نشاسته را روی شعله متوسط گاز هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند و بوی خامی نشاسته از بین برود. این بخش حدود ۲۵ دقیقه طول میکشد. وقتی کاملا سفت و وسط قابلمه جمع شد، کره و پودر هل را بریزید و دوباره مواد را هم بزنید.
مرحله چهارم
سپس باید دوباره مواد را هم بزنید تا کره آب شود. سرانجام مغزیجات دلخواه مانند خلال پسته و بادام یا گردو را بریزید و هم بزنید. مواد را داخل یک ظرف پیرکس بریزید و داخل یخچال بگذارید کمی که سفت شد از یخچال درآورید و برش بزنید.
نکات کلیدی در تهیه حلوای به گیلانی
- این حلوا را میتوانید داخل دیس هم بکشید و با مغزیجات تزئین کنید.
- اگر با حرارت زیاد مواد را آماده کنید بوی نشاسته داخل مواد میماند.
- میتوانید کمی پودر هل و پودر گل محمدی بریزید.
- اگر دوست دارید حلوای خوشرنگی داشته باشید کمی زعفران دم کرده غلیظ بریزید.
- اگر حلوای قالبی دوست دارید میتوانید کمی ژلاتین حل شده در آب اضافه کنید.
ناشناس
25 بهمن 1402 در 10:46 ب.ظ
عالی وبی نظیری باشد.