ترشی بادمجان مخلوط یکی از ترشیهای بسیار خوشمزه و ساده است که میتوانید به راحتی آن را تهیه و همان روز سرو کنید. افزودن گل کلم در این ترشی دلخواه است و میتوانید آن را حذف کنید. اما میزان خرد کردن مواد کاملا سلیقهای است و میتوانید با کمک خردکن همه مواد را یکدست خرد کنید. با دلتامگ همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه ترشی بادمجان مخلوط
- بادمجان ۱.۵ کیلوگرم
- سرکه ۱ لیتر
- گل کلم کوچک ۱ عدد
- فلفل دلمه ۱ عدد
- فلفل سبز تند ۸ عدد
- سبزی شامل (ریحان، نعنا و جعفری) از هر کدام ۱/۲ دسته
- سیر ۱ بوته
- نمک ۲ قاشق غذاخوری
- نعنا خشک ۱ قاشق چایخوری
- مرزه خشک ۱ قاشق غذاخوری
- سیاهدانه ۱ قاشق غذاخوری
- زیره ۱/۲ قاشق چایخوری
طرز تهیه ترشی بادمجان مخلوط
مرحله اول
ابتدا بادمجانها را بشویید و خشک کنید. بعد بدون کندن پوست بادمجان در اندازه دلخواه خرد کنید. گل کلم را نیز بشویید و خرد کنید. هویج را پوست بگیرید و مکعبی ریز خرد کنید. فلفل دلمه و فلفل تند و سیر را نیز به همین ترتیب آماده نمایید. سبزی مخصوص را پاک و خرد کنید (نیازی نیست خیلی ریز شود).
مرحله دوم
حالا باید بادمجانهای خردشده را داخل قابلمه بریزید و روی آن سرکه ریخته و ۱۰ دقیقه روی حرارت متوسط بگذارید تا کمی بپزد و نرم شود. بعد از نیمپز شدن بادمجانها باید هویج و فلفل دلمهای خردشده و گل کلم را اضافه کنید و ۵ دقیقه دیگر زمان دهید تا سبزیجات اضافه شده کمی نرم شود.
مرحله سوم
در ادامه باید سبزیهای خردشده و سبزی خشک را به همراه سیر و ادویهها و نمک و فلفل تند اضافه کنید و هم بزنید و ۲ دقیقه دیگر روی حرارت بگذارید و صبر کنید تا ترشی خنک شود.
مرحله چهارم
بعد از خنک شدن ترشی باید از شیشه تمیز و عاری از هرگونه چربی استفاده کنید و ترشی بادمجان تهیه شده را داخل آن بریزید. بعد از ۱ روز آن را سرو کنید. اگر میخواهید رنگ ترشی شما تغییر نکند در جای تاریک و خنک یا یخچال نگهداری کنید.
نکات کلیدی در تهیه ترشی بادمجان مخلوط
- مقدار افزودن فلفل به ذائقه شما بستگی دارد و میتوانید آن را کم و زیاد کنید.
- این ترشی را بعد از ۶ ساعت سرو کنید.
- به دلخواه میتوانید بادمجان را به صورت کبابی داخل این ترشی بریزید.
- بهتر است از سرکه قرمز استفاده کنید، زیرا سرکه سفید کمی تند و تیز است.