شامی کباب یا شامی گیلانی یکی از شامیهای بسیار خوشمزه و ساده است که میتوانید آن را به روشی ساده در خانه تهیه کنید. در گیلان این غذا در گمج که یک ظرف سفالی سبز رنگ است تهیه میشود و طعم و مزه غذا در این ظرف بسیار خوشمزهتر و جا افتادهتر میشود. با دلتامگ همراه باشید تا طرز تهیه شامی کباب گیلانی را یاد بگیرید.
مواد لازم برای تهیه شامی کباب گیلانی
- گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
- سیب زمینی ۱ عدد
- پیاز ۲ عدد
- سیر ۱ حبه
- تخم مرغ ۱ عدد
- پودر سوخاری ۲ قاشق غذاخوری
- رب انار ۱ قاشق چایخوری
- رب آلوچه ۱ قاشق چایخوری
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
- عصاره گوشت به دلخواه ۱ عدد
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه شامی کباب گیلانی
مرحله اول
ابتدا باید پیاز و سیبزمینی را پوست بگیرید. سپس هر دو را رنده ریز بزنید و آب آنها را بگیرید و به همراه سیر رندهشده، گوشت، تخممرغ و ادویهها خوب مخلوط کنید. در این مرحله اگر مواد شل بود کمی پودر سوخاری یا آرد اضافه کنید و هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
مرحله دوم
مواد شامی باید خوب ورز بخورند تا منسجم باشند. داخل یک تابه کمی روغن بریزید و از مواد شامی بردارید و به صورت گرد به آن شکل دهید و هر دو طرف شامی را داخل روغن سرخ کنید تا طلایی شود.
مرحله سوم
در ادامه یکی از پیازها را رنده ریز بزنید یا نگینی خیلی ریز خرد کنید و داخل گمج یا قابلمه مورد نظر به همراه کمی زردچوبه و روغن تفت دهید تا سرخ شود. سپس ربها را اضافه کنید و هم بزنید تا بوی خامی آنها گرفته شود. سپس روی مواد ۲ پیمانه آب جوش بریزید.
مرحله چهارم
در ادامه باید مواد به جوش بیاید و بعد عصاره گوشت را اضافه کنید و به آرامی شامیهای سرخشده را اضافه کنید. ۲۰ دقیقه بگذارید تا جا بیفتد و سس کمی غلیظ شود. به همین راحتی شامی کباب شما حاضر است.
نکات کلیدی در تهیه شامی کباب گیلانی
- اندازه ربها را میتوانید بنا به ذائقه خود کم و زیاد کنید.
- بهجای عصاره گوشت از آب قلم استفاده کنید.
- میتوانید به دلخواه کمی فلفل دلمه نیز به سس اضافه کنید.
- در تابه را در انتها نیمه باز قرار دهید تا شامیها وا نرود.
ناشناس
13 بهمن 1402 در 10:08 ب.ظ
عالی بود