در سبزی قورمه سبزی اسفناج یا برگ چغندر را برای لعابدار شدن خورشت استفاده میکنند. ولی اسفناج بهتر از برگ چغندر است. چنانچه برگ چغندر به سبزی قورمه اضافه میکنید بسیار کم بزنید. زیرا خورشت را زیادی لعابدار میکند. همین طور طعم اسفناج در خورشت قورمه سبزی بهتر از برگ چغندر است. در این مطلب از دلتامگ راز سیاه شدن قورمه سبزی را بدون اینکه مزه آن تلخ شود، خواهید دانست.
نسبت و ترکیب سبزی قورمه سبزی
- تره ۴ واحد: ۴۰۰ گرم
- گشنیز ۱ واحد: ۱۰۰ گرم تا حداکثر ۱۵۰ گرم
- جعفری ۴ واحد: ۴۰۰ گرم
- شنبلیله یکهشتم واحد: ۵۰ گرم یا حداکثر ۱۰۰ گرم
- برگ چغندر یا اسفناج ۱ واحد ۱۰۰ گرم (دلخواه)
- کمی برگ سیر (دلخواه) حدود دو عدد برگ سیر برای یک کیلو سبزی
راز سیاه شدن قورمه سبزی
- شنبلیله باعث عطر دادن به خورشت قورمه سبزی میشود، ولی اگر زیاد بزنید خورشت را تلخ میکند.
دو نکته اصلی و کاربردی برای سیاه شدن رنگ قورمه سبزی وجود دارد:
- نکته نخست اینکه باید سبزی خورشت را با روغن زیاد و حرارت کم تفت بدهید تا اندازهای که رنگش کاملا قهوهای شود.
- یا میتوانید به خورشت مقدار کمی در حد یک قاشق غذاخوری رب انار یا تمبرهندی اضافی کنید تا یک قورمه سبزی رو به سیاه داشته باشید.
- از گرد لیموعمانی در قورمه سبزی استفاده کنید که البته رنگ خورشت را تیره میکند.
نکات مهم برای تلخ نشدن قورمه سبزی
نکته دیگر اینکه هنگام سرخ کردن سبزیها میتوانید قدری شنبلیله خشک بریزید و سبزیها را تفت بدهید. شنبلیله خشک سبب سیاه شدن قورمه سبزی میشود. تنها مواظب باشید نسوزد که خورشت شما را تلخ میکند. ریختن شنبلیله خشک موقع سرخ کردن سبزی قورمه میتواند آن را تیره کند. ولی از یاد نبرید که اضافه کردن زیاد آن میتواند آن را تلخ نماید. نمک خورشت را ۵ دقیقه آخر پخت به آن اضافه کنید تا خورشت زودتر و بهتر جا بیفتد.