شفته سماق غذای سنتی شهر کاشان است که با گوشت تهیه میشود. در این غذا گوشت چرخ کرده با سایر مواد اولیه ترکیب شده و به صورت کوفتههای کوچک در آب سماق قرار میگیرند و میپزند و طعمی فوقالعاده دارند. با دلتامگ همراه باشید تا طرز تهیه شفته سماق کاشانی را یاد بگیریم.
مواد لازم
- گوشت چرخشده چرب گوسفندی: ۱۰۰ گرم
- پیاز: ۳ عدد (۲ عدد برای داخل گوشت و ۱ عدد برای سس)
- آرد نخودچی: ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم
- دانههای سماق یا پودر سماق: ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم
- تخممرغ: ۲ عدد
- رب گوجهفرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
- رب انار: دو سوم قاشق غذاخوری
- زنجبیل: یک دوم قاشق چایخوری
- زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه: به میزان دلخواه
- سماق: ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه شفته سماق کاشانی
مرحله اول
در ابتدا دانههای سماق را به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه داخل یک ظرف با یک الی ۲ لیوان آب گرم بریزید و سپس عصاره آن را بگیرید. سپس، گوشت را به همراه ۲ عدد پیاز برگ درون خردکن بریزید و خوب آن را خرد کنید تا نرم شود.
تخممرغها را به همراه ۱ قاشق چایخوری زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و ۱ قاشق چایخوری سماق به گوشت اضافه کنید و آن را خوب ورز دهید.
مرحله دوم
سپس آرد نخودچی را آرام آرام به گوشت اضافه کنید و سعی کنید آن را به طور یکدست با گوشت مخلوط کنید و تا زمانی که مواد به دست نچسبد، آرد بریزید (میزان آرد نخودچی مصرفی همیشه ثابت نیست و به مقدار چربی گوشت بستگی دارد)، سپس ۵ الی ۶ دقیقه به مواد استراحت دهید و آن را کنار بگذارید.
مرحله سوم
روغن را درون تابه بریزید تا داغ شود، سپس شفتهها را به اندازه یک نارنگی کوچک جدا کرده و با دست گرد گنید تا سطح آن صاف و یکدست شود، سپس در روغن سرخ کنید (برای اینکه شفتهها به دست نچسبد، دست را با کمی آب ولرم خیس کنید).
برای تهیه سس شفته، ۱ عدد پیاز متوسط را نگینی خرد کنید و آن را با چند قطره روغن تفت دهید (در تابه را هنگام تفت پیاز، روی آن بگذارید).
مرحله چهارم از طرز تهیه شفته سماق کاشانی
مقداری نمک، پودر زنجبیل و ۱ قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی به همراه دو سوم قاشق غذاخوری رب انار به پیاز اضافه کنید و در نهایت، عصاره سماق را نیز به پیاز اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا یکدست شود. پس از به جوش آمدن سس، شفتهها را درون سس قرار دهید و در تابه را گذاشته و اجازه دهید به مدت ده دقیقه تا یک ربع شفتهها درون سس بپزد.