ته انداز مرغ برخلاف اسم به ظاهر سختش یک غذای ساده و البته بسیار لذیذ و خوشمزه است که به آن ارمنی پلو نیز میگویند.
در پخت ته انداز مرغ یا ارمنیپلو، به جای تهدیگ نان، سیبزمینی یا تهدیگ برنج، مرغ تهدیگ شده خواهید داشت. در این غذا نوع برنج مهم نیست یعنی میتوانید ته انداز مرغ را با سبزی پلو، لوبیا پلو، عدس پلو یا هر نوع پلوی دیگری که میپسندید استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه ته انداز مرغ
- ران یا سینه مرغ ۶ تکه (اگر بال مرغ استفاده میکنید چند تکه بیشتر)
- برنج ۴ لیوان
- زعفران دم کرده غلیظ ۵ قاشق
- پیاز ۱ عدد
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- پودر سیر و پودر پاپریکا به مقدار لازم
- روغن مایع به مقدار لازم
طرز تهیه ته انداز مرغ
- برنج را در آب و نمک خیس کنید.
- تکههای مرغ را با پیاز خرد شده، نمک، زعفران، پودر سیر و پودر پاپریکا مزهدار کنید. بعد از چند ساعت مرغهای مزهدار شده را از یک طرف خوب سرخ کنید. سمت دیگر مرغ که قرار است کف قابلمه قرار بگیرد نیازی به سرخ شدن ندارد.
- در این فاصله برنج را آبکش کنید. برنج نباید نرم شود.
- کف قابلمه مقداری روغن بریزید و وقتی روغن داغ شد مرغها را از سمتی که سرخ نشده است کف قابلمه بچینید.
- مقداری از برنج را با کمی زعفران قاطی کنید. لابه لا و روی مرغها برنج بریزید و آن را پهن کنید. برنج زعفرانی را دور قابلمه بریزید تا هنگام سرو غذا لایه زعفرانی برنج مشخصتر باشد.
- روی برنج را مخلوطی از کره آب شده و زعفران دم کرده بریزید و با کف دست برنج را کمی فشار دهید. ته انداز مرغ را روی شعله ملایم گاز و شعله پخشکن به مدت یک الی یک و نیم ساعت دم بگذارید تا مرغها حسابی سرخ و حنایی شوند. بعد از پخت ته انداز را به صورت قالبی در یک دیس گرد برگردانید.
- برای درست کردن ته انداز مرغ طعم زعفران را جدی بگیرید و در استفاده از آن دست و دلباز باشید. طعم اصلی این غذا بستگی به زعفرانی دارد که برای پخت استفاده میکنند. زعفران دم کرده مرغوب و غلیظ عطر و بوی بینظیری به این غذا میبخشد.
تعداد کلمات مطلب: 340