خورشت قیمه نخود، غذای اصیل یزدی‌ها

0
2
زمان مطالعه: 2 دقیقه
خورشت قیمه با نخود از غذاهای اصیل و قدیمی یزدی‌ است و با پلو زعفرانی سرو می‌شود.
طرز تهیه خورشت قیمه نخود

قیمه نخود یکی از غذاهای سنتی و محلی استان یزد است. این خورشت را در نواحی مركزی ایران با نخود درست می‌کنند و در پخت آن از لپه استفاده نمی‌شود. با طرز تهیه خورشت قیمه نخود همراه بخش آشپزی دلتامگ باشید.

مواد لازم برای قیمه نخود

  • نخود 500 گرم
  • گوشت گوسفندی 600 گرم
  • پیاز 2 عدد
  • لیمو عمانی 5 عدد
  • رب گوجه فرنگی 2 یا 3 قاشق سوپ‌خوری
  • روغن به میزان لازم
  • زعفران به میزان لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه خورشت قیمه نخود

مرحله اول

از 24 ساعت قبل، نخودها را در یک کاسه متوسط بریزید و روی آن‌ها را با آب بپوشانید و بگذارید تا خوب خیس بخورند. بهتر است طی این مدت چند بار آب نخودها را عوض کنید. در صورت تمایل می‌توانید، پس از گذشت این مدت‌، نخودها را داخل آبکش بریزید. سپس پوست آن‌ها را جدا  و بعد آن‌ها را نصف کنید. به این کار اصطلاحا دو لپه کردن گفته می‌شود.

مرحله دوم

گوشت را نیز بشویید و پس از خشک شدن به قطعات مکعبی برش بزنید. پیازها را نیز به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید.

روی لیمو عمانی‌ها را به کمک یک چاقو یا چنگال چند سوراخ ایجاد کنید. سپس آن‌ها را برای 2 ساعت در یک کاسه به همراه مقدار مناسبی آب بگذارید تا خیس بخورند.

مرحله سوم

پیازها را در یک قابلمه مناسب سرخ کنید تا سبک و شفاف شوند. سپس گوشت‌های خرد کرده را به پیاز اضافه کنید و تا زمانی که آب گوشت کشیده شود و تغییر رنگ دهد تفت دهید.

مطلب پیشنهادی:  طرز تهیه کوفته سبزی شیرازی

زردچوبه را نیز به گوشت و پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا طعم و رنگ زردچوبه به خورد گوشت برود.

رب گوجه را اضافه کنید و تفت دهید تا خامی رب گرفته شود و به خوبی رنگ باز کند.

نخودهای خیس خورده و لپه شده را به قابلمه اضافه کنید و در حد مخلوط شدن با سایر مواد هم بزنید. سپس مقدار 5 پیمانه آب داخل قابلمه بریزید و تا زمانی که آب جوش بیاید شعله گاز را زیاد و پس از جوش آمدن آب، شعله گاز را ملایم کنید.

مرحله چهارم

اجازه دهید برای حدود 2 ساعت گوشت و نخود خوب بپزند. پس از گذشت یک ساعت و نیم از زمان پخت، زعفران دم کرده، لیمو عمانی، نمک و فلفل را نیز به قیمه نخود اضافه کنید و اجازه دهید خورشت جا بیفتد. قیمه نخود را در ظرف مناسب سرو کنید و روی آن را با سیب زمینی سرخ کرده تزئین و همراه با پلو ساده یا پلو زعفرانی میل کنید.

تعداد کلمات مطلب: 418

اپلیکیشن مجله دلتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در آشپزی

همچنین بخوانید

مربای فلفل خوشمزه و متفاوت

مربای فلفل یکی از مرباهای خاص و متفاوت است که ترکیبی جذاب از طعم‌های شیرین و تند را ارائه …