زمانی که عقد اجاره بین موجر و مستاجر منعقد میشود، آنها به انجام تکالیفی نسبت به یکدیگر، متعهد خواهند شد. حال برای حفظ حقوق موجر و مستاجر و ثبات قرارداد اجاره، قوانینی برای موجر و مستاجر تعیین شده است. برای آشنایی بیشتر با این قوانین و تعهدات، تا انتهای این مطلب با دلتا مگ همراه باشید.
پرداخت به موقع اجاره بها
یکی از وظایف مهم مستاجر، تعهد به پرداخت به موقع اجاره بها ضمن قرارداد اجاره میباشد. این موعد تعیین شده در قرارداد نباید به گونهای باشد که احتمال عقب و جلو رفتن آن به حدی برسد که موجب غرری شدن معامله گردد. در صورتی که ضمن قرارداد اجاره، موعدی برای تادیه اجاره بها تعیین نشده باشد، موجر باید نقدا مال الاجاره پرداخت نماید.
استیفاء از عین مستاجره با رعایت شرایط ضمن عقد
بر اساس قوانین، مستاجر باید از عین مستاجره برای همان مقصودی که ضمن قرارداد اجاره ذکر شده است، استفاده نماید. چنانچه قرارداد اجاره در خصوص نوع استفاده مستاجر از عین مستاجره مسکوت باشد، مستاجر باید از عین مستاجره با توجه به اوضاع و احوالی که در جهت نوع استیفاء، استنباط می شود استعمال نماید.
عدم تعدی و تفریط در عین مستاجره
مستاجر میبایست از عین مستاجره به نحو متعارف استفاده نماید و تعدی و تفریط نکند. در غیر این صورت ید امانی مستاجر به ید ضمانی تبدیل شده و مسئول هر کسر و نقصانی در عین مستاجره میباشد، هرچند نقص در نتیجه تعدی و تفریط او حاصل نشده باشد.
عدم ممانعت جهت تعمیر ملک
در صورتی که ملک مربوطه نیاز به تعمیرات اساسی داشته باشد، مستاجر نمیتواند مانع تعمیرات موجر شود و مسئول خساراتی بوده که از عمل او به ملک وارد شده است. مستاجر نمیتواند مانع تعمیرات موجر شود و مسئول خساراتی که از عمل او به ملک وارد شده است میباشد.
مطالعه بیشتر: مطلب «نکاتی در خصوص تحویل ملک» را در دلتا مگ بخوانید.
تصرف عدوانی و رفع آن - نشریه ملکی دلتا
21 خرداد 1401 در 2:00 ب.ظ
[…] بیشتر: مطلب «تعهدات مستاجر در قرارداد اجاره چیست؟» را در دلتا مگ […]
انواع تخلفات ساختمانی - نشریه ملکی دلتا
23 خرداد 1401 در 10:01 ق.ظ
[…] بیشتر: مطلب «تعهدات مستاجر در قرارداد اجاره چیست؟» را در دلتا مگ […]