چطور نگران آینده نباشم؟

۰
0
زمان مطالعه: 3 دقیقه
به قول مولانا شاعر و روانشناس بزرگ تاریخ ایران، درست است که باید همواره به آینده اندیشید و برای اتفاقات خوب و بد آن و آنچه ممکن است پیش بیاید آماده بود، اما باید بتوانیم امید را نیز در دل خود زنده نگه داریم.
چطور نگران آینده نباشم؟

نگران آینده بودن پدیده‌ای طبیعی است که تقریبا همه ما روزانه با آن در ارتباط هستیم. اگر برای شما هم پیش آمده که شب‌ها در رختخواب دراز کشیدید و درباره آینده نگران بوده‌اید، باید بدانید که تنها نیستید. نگرانی درباره آینده طبیعی و تا حدی سالم و مفید است، “فکر کردن به آینده به ما این امکان را می‌دهد که برنامه‌ریزی و آمادگی لازم را برای اتفاقات آینده را، داشته باشیم.”

اما فقط زمانی که این نگرانی‌ها از حالت “واقع‌بینانه و سازنده” به “غیرعادی یا ناسالم” تغییر کنند، ممکن است نیاز باشد اقدامی کنید، در واقع نگرانی بیش از اندازه می‌تواند ریشه‌ای عمیق داشته باشد. اگر نگرانی شما از آینده اغراق‌آمیز باشد به‌گونه‌ای که فعالیت‌های روزانه شما را تحت تاثیر قرار دهد، می‌تواند مشکلات زیادی برای شما به‌وجود بیاورد.

خوشبختانه، راه‌هایی وجود دارد که می‌توانید روی نگرانی‌های خود کار کنید و دیدگاه واقع‌بینانه‌تری پیدا کنید. با ما در این مقاله از مجله دلتا همراه باشید تا این روش‌ها را بررسی کنیم.

نگرانی درباره آینده طبیعی

پذیرش، اولین گام شفا

شاید شما هم پس از ابراز ناراحتی و ترس‌هایتان در مورد آینده جملات “نگران نباش” یا “اهمیت نده”، را بسیار شنیده‌باشید. جملاتی که تقریبا تاثیری بر حال شما ندارند. “در واقع، تحقیقات نشان می‌دهد که این کار حتی می‌تواند اوضاع را بدتر کند، به دلیل مساله‌ای که آن را ‘اثر بازگشتی’ می‌نامند”، روانشناس معروف، دکتر تیم بیان کرده: “هرچه بیشتر تلاش کنید افکار نگران‌کننده را سرکوب کنید، این افکار بیشتر تداوم می‌یابند.”

در واقع مبارزه و نپذیرفتن یک فکر یا یک حالت، می‌تواند مقاومت عجیبی را در شما شکل دهد. مقاومتی که می‌تواند وضعیت شما را وخیم‌تر نیز بکند. برای مثال، اگر نگران مسائل مالی، افزایش نرخ بهره، یا آینده رابطه‌ خود با شریک زندگیتان هستید، این نگرانی‌ها را بپذیرید و بپذیرید که این‌ها مشکلات واقعی و متداولی هستند.

گام بعدی این است که هر کاری از دستتان برمی‌آید برای رفع این موقعیت انجام دهید. چه تغییراتی می‌توانید ایجاد کنید؟ آیا کسی هست که بتوانید از او کمک یا مشورت بخواهید؟

مطلب پیشنهادی:  مطمئنم نمی‌دونی هوش هیجانی با زندگیت چه کاری می‌کند

تمرین تکنیک‌های آرام‌سازی

اگر متوجه شده‌اید که این نگرانی شما دچار تشویش زیادی می‌کند، تکنیک‌های آرام‌سازی می‌توانند ذهن و بدن شما را آرام کنند. برخی از رایج‌ترین تکنیک‌های آرام‌سازی شامل مدیتیشن، یوگا و تنفس عمیق هستند.

“روش‌های مختلف برای افراد مختلف کارایی دارند، بنابراین پیشنهاد من معمولاً این است که چند گزینه را امتحان کنید و ببینید کدام یک برای شما مفیدتر است”، دکتر تیم می‌گوید.

او اشاره می‌کند که ورزش نیز می‌تواند بسیار مفید باشد. و لازم نیست ورزش سخت و شدید باشد – حتی مقادیر کم یا پیاده‌روی می‌تواند به کاهش هورمون‌های استرس، بهبود خواب و افزایش روحیه کمک کند.

تمرین تکنیک‌های آرام‌سازی

سعی کنید در لحظه حال باشید

تمرین حضور ذهن یا زندگی در لحظه می‌تواند به شکستن چرخه معیوب درگیری در افکار ترسناک آینده کمک کند. تمرین مدیتیشن ذهن‌آگاهانه، حتی برای چند دقیقه، می‌تواند در مواقع عدم اطمینان شما را در زمان حال نگه دارد و به جای اینکه در ذهنتان به اتفاقات ناگوار آینده سفر کنید، با همه وجود در لحظه حال باشید.

تمرکز بر حضور ذهن به ما این امکان را می‌دهد که فاصله‌ای بین افکار و احساساتمان و واکنش‌های ما به آن‌ها ایجاد کنیم، تیم توضیح می‌دهد. با این کار می‌توانیم احساسات نگرانی یا ناراحتی را بدون قضاوت مشاهده کنیم. شاید عجیب به نظر برسد، اما به جای اینکه بگذارید نگرانی‌ کل روز همراهتان باشد، می‌توانید زمان مشخصی را در روز به آن اختصاص دهید.

تعداد کلمات مطلب: ۵۵۵

اپلیکیشن مجله دلتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در روانشناسی

همچنین بخوانید

معجزه شفابخشی برف برای افسردگی

برف با زیبایی و سپیدی منحصر به‌فردش در درمان بسیاری از بیماری‌ها از جمله افسردگی نقش پررنگ…