چگونه آفت دهان را فورا درمان کنیم؟

0
0
زمان مطالعه: 4 دقیقه
آفت دهان زخمی کوچک و موذی است که ساده‌ترین کار یعنی حرف زدن و غذاخوردن را با مشکل مواجه می‌کند. هرچند که آفت طی چندروز خودبه‌خود خوب می‌شود اما از آنجایی که آزاردهنده است، با راهکارهای بسیار ساده در خانه می‌‌توان با این زخم پردردسر فورا خداحافظی کرد.
آفت دهان
آفت دهان مشکل رایج و ناراحت‌کننده‌ است که ممکن است هر فردی در طول زندگی خود تجربه کند. احتمالا برای شما هم پیش آمده است که آفت بزنید و حتی حرف زدن برایتان دردناک باشد. هرچند که آفت دهان ممکن است ناراحت‌کننده باشد اما معمولا بی‌ضرر است و خودبه‌خود طی چند روز تا دو هفته بهبود پیدا می‌کند. با این حال، با استفاده از روش‌های سریع و طبیعی می‌توان آن را در خانه درمان کرد و از شر آن خلاص شد. در ادامه این مقاله از مجله دلتا به معرفی این روش‌ها می‌پردازیم.

آفت دهان چیست؟

آفت‌ دهان زخمی باز و سطحی است که بیشتر در داخل لب‌ها، گونه‌ها، لثه‌ها و حتی روی زبان به وجود می‌آید. این زخم‌ معمولا کوچک، گرد یا بیضی‌شکل و دارای رنگ سفید یا زرد در مرکز و دارای حاشیه‌ی قرمز و ملتهب است. آفت‌ها بسیار آزاردهنده و دردناک هستند و غذاخوردن و حتی حرف زدن را برای فرد دشوار می‌کنند. برخلاف تبخال که توسط ویروس هرپس ایجاد می‌شود، مسری نیستند و معمولا با گذشت زمان بهبود پیدا می‌کنند.

علائم آفت دهان

آفت دهان معمولا به وضوح قابل تشخیص است و شامل موارد زیر می‌شود:
زخم‌های دردناک در داخل دهان: این زخم‌ها معمولا سفید یا زرد هستند و اطراف آن‌ها قرمز و ملتهب است.
احساس سوزش و درد: قبل از ظهور زخم، ممکن است فرد در ناحیه‌ای که زخم در حال تشکیل است، سوزش یا احساس درد خفیفی داشته باشد.
درد هنگام غذا خوردن یا صحبت کردن: زخم‌های آفت دهان می‌توانند هنگام خوردن غذاهای اسیدی، تند یا هنگام صحبت کردن، دردناک‌تر شوند.
تداخل در غذا خوردن: آفت‌ دهان ممکن است باعث سختی در خوردن غذا، نوشیدن و حتی بلعیدن شود.

دلیل آفت دهان

دلیل آفت دهان

اگرچه هنوز علت آفت دهان به‌طور کامل مشخص نشده است، اما تعدادی از عوامل می‌توانند در بروز آن نقش داشته باشند:
  • استرس و اضطراب: تنش‌های روحی از عوامل اصلی ایجاد آفت دهان است.
  • آسیب یا  ضربه به دهان: گاز گرفتن لب، جویدن تصادفی گونه، یا مسواک زدن شدید می‌تواند موجب تحریک و بروز زخم شود.
  • کمبودهای تغذیه‌ای: کمبود برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند ویتامین B12، فولات و آهن ممکن است باعث آفت دهان شود.
  • تغییرات هورمونی: زنان ممکن است در دوره‌هایی از چرخه قاعدگی یا دوران بارداری دچار آفت شوند.
  • حساسیت‌های غذایی: برخی مواد غذایی مانند شکلات، قهوه، گوجه‌فرنگی و توت‌فرنگی می‌توانند در برخی افراد منجر به بروز آفت شوند.
  • بیماری‌های زمینه‌ای: گاهی اوقات، آفت‌ها نشانه‌ای از بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های التهابی روده یا مشکلات سیستم ایمنی هستند.
مطلب پیشنهادی:  3 روش ساده برای خلاص شدن از شر اضافه وزن و چاقی

درمان سریع آفت دهان در خانه

بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند از روش‌های طبیعی برای تسکین و درمان آفت دهان استفاده کنند. در اینجا چند روش موثر خانگی برای درمان آفت دهان را به شما می‌گوییم:

شستشو با آب نمک

آب نمک یک ضدعفونی‌کننده طبیعی است که می‌تواند به کاهش التهاب و درد ناشی از آفت کمک کند. کافی است یک قاشق چای‌خوری نمک را در یک لیوان آب گرم حل کنید و دهان خود را با آن شستشو دهید. این روش هرچند که ممکن است در ابتدا سوزش زخم را بهتر کند اما در تسکین آن بسیار موثر است.
درمان آفت دهان

استفاده از عسل

عسل به دلیل خواص ضدباکتریایی و ضدالتهابی خود می‌تواند به بهبود سریع‌تر آفت کمک کند. مقدار کمی عسل طبیعی را روی زخم بمالید.

شستشو با جوش شیرین

جوش شیرین نیز یک ماده قلیایی است که می‌تواند به تعادل شرایط دهان و کاهش التهاب کمک کند. یک قاشق چای‌خوری جوش شیرین را در آب حل کرده و دهان را با آن بشویید.

استفاده از یخ

گذاشتن یخ روی آفت می‌تواند به کاهش درد و التهاب کمک کند و در نتیجه سبب بهبود سریع‌تر زخم شود.

چای بابونه

چای بابونه دارای خواص ضدالتهابی و آرام‌بخش است. برای کاهش درد و تسریع بهبود، کیسه چای بابونه خیس شده را روی زخم قرار دهید یا با چای بابونه خنک شده دهان خود را شستشو دهید.

درمان آفت دهان

قرقره کردن آب عدس

آب عدس به دلیل خواص ضدالتهاب مرهم زخم‌هاست. آب عدس را در دهان خود قرقره کنید، این کار باعث کاهش التهاب زخم و بهبود سریع‌تر آفت دهان می‌شود.

داروهای مفید برای درمان آفت دهان

علاوه بر روش‌های طبیعی، برخی داروهای نیز می‌توانند به تسریع بهبود آفت کمک کنند. برخی از این داروها عبارتند از:

ژل‌های دهانی ضدآفت: این ژل‌ها معمولا حاوی بنزوکائین یا لیدوکائین هستند که به تسکین درد و التهاب کمک می‌کنند.

دهانشویه‌های ضدالتهابی: برخی دهانشویه‌ها حاوی مواد ضدعفونی‌کننده و ضدالتهابی مانند کلرهگزیدین هستند که می‌توانند روند بهبودی را تسریع کنند.
قرص‌های ضدالتهابی موضعی: در موارد شدیدتر، پزشک ممکن است قرص‌های کورتیکواستروئید موضعی تجویز کند که به کاهش التهاب و سرعت بخشیدن به بهبود زخم کمک می‌کند.

تعداد کلمات مطلب: 753

اپلیکیشن مجله دلتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در دسته بندی نشده

همچنین بخوانید

بالاخره آب معدنی بخوریم یا آب آشامیدنی؟

آب معدنی یا آب آشامیدنی همیشه بحث داغی است چرا که بسیاری از افراد به آن فکر می‌کنند، به خص…