با بوی بد دهان برای همیشه خداحافظی کنید

0
0
زمان مطالعه: 4 دقیقه
بوی بد دهان حس ناخوشایندی برای ما و اطرافیان ایجاد می‌کند و بر اعتماد به‌نفس و روابط اجتماعی تاثیر منفی می‌گذارد. با رعایت نکات ساده می‌توانید اعتماد به‌نفس ازدست رفته را به خود برگردانید و برای همیشه با بوی بد خداحافظی کنید.

بوی بد دهان مشکلی شایع است که ما و اطرافیانمان را آزار می‌دهد. توجه به بهداشت دهان و دندان کمک زیادی به رفع بوی بد می‌‌کند اما تنها راه نجات نیست. این مقاله از مجله دلتا را از دست ندهید تا راه‌های پیشگیری و درمان قطعی این مشکل را یاد بگیرید و برای همیشه از شر آن خلاص شوید.

بوی بد دهان و عوامل ایجاد آن چیست؟

بوی بد دهان یا هالیتوز به دلایل مختلف از جمله بهداشت ضعیف دهان، بیماری‌ها یا غذاهای خاص ایجاد می‌شود و گاهی دائم و گاهی موقت است. دلایلی مختلفی می‌توانند این مشکل  را ایجاد کنند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

باکتری‌های دهان

یکی از شایع‌ترین دلایل بوی بد دهان، تجمع بیش از حد باکتری‌ها در دهان است. باکتری‌ها هنگام تجزیه غذا در دهان، ترکیبات گوگرددار تولید می‌کنند که بوی نامطبوعی دارد. تجمع این باکتری‌های روی سطح زبان و بین دندان‌ها بیشتر است.

بهداشت ضعیف دهان

اگر بهداشت دهان و دندان را به‌درستی رعایت نکنید، غذا بین دندان‌ها گیر می‌کند و باعث رشد بیشتر باکتری‌ها و درنتیجه تولید بوی بد می‌شود. همچنین بیماری‌های لثه و پلاک دندانی از دیگر عوامل ایجاد بوی بد در دهان هستند.

غذاها و نوشیدنی‌ها

مصرف برخی از غذاها مانند سیر، پیاز و ادویه‌های تند و بعضی از نوشیدنی‌ها مانند قهوه و الکل در بوی بد دهان نقش دارند. این مواد پس از هضم وارد جریان خون شده، به ریه‌ها منتقل می‌شوند و منجر به بوی بد در تنفس می‌شوند.

خشکی دهان

بزاق به تمیز کردن دهان و از بین بردن ذرات غذا کمک می‌کند. خشکی دهان باعث کاهش تولید بزاق و بنابراین تولید بوی بد در دهان می‌شود. کمبود آب، تنفس از راه دهان و مصرف برخی از داروها، خشکی دهان را ایجاد می‌کنند.

بیماری‌ها

بیماری گوارشی مانند رفلاکس معده، عفونت‌های سینوسی، دیابت و بیماری‌های کلیوی که در بوی بد دهان تاثیرگذار هستند.

تشخیص بوی بد دهان

تشخیص بوی بد دهان کار دشواری نیست و فقط به کمی دقت نیاز دارد. در ادامه چند راه ساده را به شما می‌گوییم:

آزمایش خودتان: یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای بررسی بوی دهان، لیسیدن قسمت داخل مچ دست و سپس بو کردن آن پس از چند ثانیه است. با انجام این کار بوی دهان شما مشخص می‌شود.

مشاهده زبان و لثه‌ها: اگر زبان شما لایه‌ای سفید یا زردرنگ دارد، ممکن است علت بوی دهان شما تجمع باکتری‌ها باشد. همچنین اگر لثه‌های قرمز، ملتهب یا خونریزی‌دهنده دارید، احتمالا مشکل از بیماری‌های مربوط به لثه است.

مشاوره با دندانپزشک: اگر بوی دهان ادامه‌دار و شدید شد و علتی برای آن پیدا نکردید، مراجعه به دندانپزشک می‌تواند بهترین گزینه باشد. دندان‌پزشک وضعیت دهان، دندان‌ها و لثه‌های شما را بررسی کرده و علت را شناسایی می‌کند. در مواردی برای تشخیص بیماری‌های دیگر ممکن است به پزشک متخصص دیگری ارجاع داده شوید.

مطلب پیشنهادی:  با خواص معجزه آسای زردچوبه آشنا شوید

پیشگیری و درمان بوی بد دهان

با استفاده از روش‌هایی می‌توان بوی بد دهان را موقتا کنترل کرد، اما با رعایت نکات بهداشتی دهان و دندان می‌توانید به‌طور کلی از شر این مشکل خلاص شوید. در ادامه این موارد را بررسی می‌کنیم:

درمان فوری بوی بد دهان

با جویدن گیاهان معطر مثل نعنا و جعفری، هل، چای تازه یا چند تکه میخک تازه می‌توانید تنفس خود را خوشبو کنید. همچنین ترکیب آب گرم با دهان‌شویه‌های طبیعی مانند سرکه، روغن نارگیل، آب‌لیمو، آب زنجبیل و گلاب تا حدود زیادی در کاهش بوی بد به شما کمک می‌کند. مصرف برخی از قرص‌ها و آدامس‌های جویدنی پروبیوتیک و کلروفیل مثل لاکتوگام یا استفاده از داروهای معده در این زمینه موثر هستند.

مسواک زدن منظم

حداقل دوبار مسواک زدن در روز به‌مدت دو دقیقه، به‌ویژه پس از خوردن غذا، کمک زیادی به‌ جلوگیری از بوی بد دهان می‌کند. استفاده از خمیردندان‌های حاوی فلوراید یا مواد ضدباکتری نیز می‌تواند به کاهش باکتری‌های دهان کمک کند.

نخ دندان

مسواک زدن برای پاک کردن ذرات غذا از بین دندان‌ها کافی نیست. با کمک نخ دندان ذرات غذایی و پلاک‌هایی که بین دندان‌ها گیر کرده‌اند را می‌توان خارج کرد و مانع از رشد باکتری‌ها شد.

تمیز کردن زبان

باکتری‌ها بیشتر درسطح زبان جمع می‌شوند، به‌همین دلیل تمیز کردن زبان با مسواک یا ابزار مخصوص در کاهش باکتری‌های و بوی بد بسیار موثر است.

نوشیدن آب کافی

نوشیدن آب به‌میزان کافی می‌تواند سبب تولید بیشتر بزاق شده و از خشکی دهان جلوگیری کند. همچنین آب می‌تواند به پاک کردن ذرات غذایی و باکتری‌ها از دهان کمک کند.

استفاده از دهان‌شویه

دهان‌شویه‌های ضدعفونی‌کننده و خوشبوکننده دهان می‌توانند به از بین‌ بردن باکتری‌ها و تازه کردن نفس کمک کنند.

کاهش مصرف غذاها و نوشیدنی‌های بودار

از مصرف غذاها و نوشیدنی‌هایی که باعث بوی بد دهان می‌شوند، به‌خصوص هنگامی که در محل‌های پرتردد رفت و آمد دارید یا زمانی که به جلسه و مهمانی مهمی دعوت هستید، پرهیز کنید.

مراجعه منظم به دندانپزشک

مراجعه منظم به دندانپزشک برای بررسی سلامت دندان‌ها و پاکسازی‌ آن‌ها را فراموش نکنید.

تعداد کلمات مطلب: 791

اپلیکیشن مجله دلتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در سلامتی

همچنین بخوانید

انواع مسمومیت‌ غذایی که سبب مرگ می‌شوند!

مسمومیت غذایی یکی از جدی‌ترین خطراتی است که سلامت انسان‌ها را تهدید می‌کند و در موارد شدید…