جو یکی از غلات عالی است که معمولا در تهیه نان و انواع مختلفی از مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرد. انتخاب غلات سبوسدار میتواند خطر ابتلا به بیماریهای مزمنی همچون چاقی، دیابت، بیماریهای قلبی و سرطان را کاهش دهد. در ادامه این مطلب از دلتامگ درباره خواص جو صحبت خواهیم کرد.
۵ خاصیت شگفت انگیز جو
۱.کاهش فشار خون با جو
کاهش مصرف سدیم به کاهش فشار خون بالا کمک میکند. اما افزایش مصرف پتاسیم نیز میتواند به کاهش فشار خون بالا کمک کند. همچنین پتاسیم، منیزیم و کلسیم موجود در جو بهطور طبیعی فشار خون را کاهش میدهند.
۲. خواص جو برای سلامت استخوان
آهن، فسفر، کلسیم، منیزیم، منگنز و روی موجود در جو میتواند در ایجاد و حفظ ساختار استخوانها و قدرت آنها مفید باشد.
۳.سلامت قلب با مصرف جو
فیبر، پتاسیم، فولات، ویتامین B6 موجود در جو میتواند از سلامت قلب محافظت کند. جو منبع خوبی از فیبر است و همین امر باعث کاهش مقدار کلی کلسترول در خون میشود و در نتیجه خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
۴.جو و سرطان
سلنیوم ماده معدنی است که در همه غذاها یافت نمیشود اما در جو موجود است. این ماده نقش مهمی در عملکرد آنزیمهای کبدی دارد و میتواند به سم زدایی برخی از ترکیبات سرطانی در بدن کمک کند. همچنین سلنیوم مانع از التهاب میشود و نرخ رشد تومورها را کاهش میدهد و باعث بهبود پاسخ ایمنی به عفونتها میشود.
فیبر موجود در جو نه تنها از سلامت قلب پشتیبانی میکند بلکه میتواند سرطان روده بزرگ را کاهش دهد. بتاگلوکان موجود در جو نیز میتواند سیستم ایمنی را برای مبارزه با سلولهای سرطانی تحریک کند و مانع از تشکیل تومورها شود.
۵. جو برای گوارش بهتر
جو بخاطر محتوای فیبر خود به پیشگیری از یبوست کمک میکند و باعث بهبود سلامت سیستم گوارش میشود.