قطاب یکی از شیرینیهای سنتی ایرانی است که بیشتر به قطاب یزدی معروف است. قطاب یکی از شیرینیهای خوشمزه است که در همه فصل و به دلخواه میتوانید با فر یا بدون فر و داخل روغن سرخ کنید. با دلتا همراه باشید تا طرز تهیه قطاب کرمانی را یاد بگیرید.
مواد لازم برای تهیه قطاب کرمانی
- روغن جامد ۱۰۰ گرم
- ماست ۱۰۰ گرم
- جوش شیرین ۱/۴ قاشق چایخوری
- آرد سفید ۱۸۰ گرم
مواد لازم برای مواد میانی
- پودر پسته ۱۰۰ گرم
- پودر گردو ۳۰ گرم
- پودر بادام ۲۰ گرم
- پودر نارگیل ۲۰ گرم
- پودر هل ۱ قاشق غذاخوری
- گلاب ۱ و ۱/۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه قطاب کرمانی
شما میتوانید این شیرینی خوشمزه را به سبک کرمانیها تهیه کنید.
مرحله اول
برای تهیه قطاب کرمانی ابتدا باید همه مواد را در دمای محیط قرار دهید. مواد این شیرینی را باید با ترازو اندازه بگیرید تا کیفیت نمونههای بازاری را در خانه هم داشته باشد. ماست و جوش شیرین را باهم مخلوط کنید و کنار بگذارید.
مرحله دوم
در ادامه باید روغن را داخل یک کاسه بریزید و با همزن برقی بزنید تا سفید رنگ و حجیم شود. حتما در طول هم زدن مواد را دورگیری کنید تا همه مواد هم بخورد. سپس مخلوط ماست را اضافه کنید و بعد در انتها آرد را بریزید. با نوک انگشت خمیر را جمع کنید و داخل یک نایلون قرار دهید تا ۳۰ دقیقه در یخچال استراحت کند.
مرحله سوم
برای تهیه مواد میانی باید همه مغزیجات دلخواه را پودر کنید و هم بزنید و کمکم گلاب اضافه کنید تا حالت خمیری پیدا کند، به طوری که مواد را بتوانید کاملا گرد کنید. از مواد میانی گلولههای ۱۵ گرمی گرد یا بیضی شکل دهید و روی یک سینی قرار دهید.
مرحله چهارم
از خمیر به اندازههای یکسان بردارید و به صورت دایرهای آن را باز کنید. بعد از مواد میانی گردشده وسط آن قرار دهید و خمیر را روی هم بیاورید. لبهها را به دلخواه شکل دهید به طوری که در فر یا هنگام سرخ کردن باز نشود. بعد داخل یک شیرجوش روغن بریزید و وقتی داغ شد قطاب کرمانی را سرخ کنید. میتوانید قطابها را داخل سینی فر قرار دهید و به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه با دمای ۱۸۰ بگذارید تا بپزد. در انتها به دلخواه پودر قند بپاشید.
فوت و فنهای دستور پخت قطاب کرمانی
- میتوانید به دلخواه مواد میانی را با پسته یا مغز دلخواه تهیه کنید.
- میزان گلاب باید به طوری باشد که خمیر مواد میانی را بتوانید به راحتی شکل دهید.
- وقتی قطاب داغ است باید پودر قند بپاشید.
ناشناس
25 اسفند 1402 در 4:15 ب.ظ
درستش اینه:وقتی قطاب داغ است پودر قند نپاشید.