تهیه آش بلغور گندم ساده و یکی از انواع آشهای بسیار خوشمزه و دلچسب است. در روزهای سرد زمستان دوست داریم خوراکیها و نوشیدنیهای داغ تهیه کنیم تا گرم شویم. شاید شما هم جزء کسانی باشید که به آش علاقه زیادی دارند اما تنوع در مدلهای آش بهجز آش رشته و دوغ ندارید، ما به شما آش بلغور گندم را پیشنهاد میدهیم که علاوه بر خوشمزگی بسیار مقوی و پرخاصیت است؛ برای مثال بلغور گندم برای سلامت قلب و گوارش بسیار مفید است. با دلتامگ همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه آش بلغور گندم
- بلغور گندم ۱ پیمانه
- لوبیا چیتی ۱/۲ پیمانه
- نخود ۱/۲ پیمانه
- عدس ۱ پیمانه
- سبزی آش (تره، گشنیز، جعفری و اسفناج) ۵۰۰ گرم
- پیاز ۲ عدد
- نعنا داغ، پیاز داغ و کشک به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه و زنجبیل به مقدار لازم
طرز تهیه آش بلغور گندم
مرحله اول
ابتدا تمام حبوبات و بلغور را از قبل خیس و چندین بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آنها گرفته شود. میتوانید برای تسریع در کارها یک خیار را با پوست نصف کنید و روی حبوبات قرار دهید تا زودتر این کار انجام شود. سبزی آش را بشویید و ساطوری خرد کنید.
مرحله دوم
حبوبات را جداگانه داخل قابلمه بگذارید تا بپزد. پیازها را بشویید و نگینی ریز خرد کنید و داخل قابلمه بریزید و با کمی روغن، زردچوبه و فلفل سیاه خوب تفت دهید تا عسلی شود. سپس بلغور گندم و عدس را به همراه زنجبیل رنده شده اضافه کنید و آب بریزید تا بپزد.
مرحله سوم
حبوبات پخته شده را به آش اضافه کنید. سپس سبزی آش را افزوده و هم بزنید. در قابلمه را باز بگذارید تا رنگ آش تیره نشود. زیر شعله را کم کنید و اجازه دهید تا سبزی بپزد. هر از چند گاهی هم بزنید تا آش ته نگیرد و اجازه دهید تا آش لعاب بیندازد.
مرحله آخر
پیاز داغ درست کنید و داخل تابهای دیگر مقداری روغن بریزید. سپس نعنا اضافه کنید و به مدت ۳۰ ثانیه هم بزنید. بعد از چند دقیقه از روی حرارت بردارید. وقتی آش بلغور گندم حاضر شد در ظرف سرو بکشید و همراه با پیاز داغ، نعنا داغ، کشک یا ماست تزیین کنید.
نکات کلیدی در تهیه آش بلغور گندم
- اگر در تهیه آش بلغور گندم لعاب کافی نداشتید، یک قاشق آرد را داخل آب ولرم حل و به آش اضافه کنید.
- میتوانید دو عدد عصاره گوشت یا آب قلم اضافه کنید.
- همیشه سعی کنید حبوبات آش را جداگانه بپزید تا رنگ آش را تیره نکند.
- اگر دوست داشتید آش شما خوشرنگ باشد داخل روغن کمی زردچوبه تفت دهید تا آش بلغور خوشرنگی داشته باشید.