باقلوا گردویی بدون فر یکی از انواع باقلواها است که میتوانید آن را با گردو خردشده تهیه کنید. باقلوا گردویی طعم فوقالعادهای دارد. بهتر است زیاد گردو را پودر نکنید تا موقع خوردن زیر دهان احساس شود. شما میتوانید برای تهیه باقلوا گردویی از سه نوع خمیر استفاده کنید، خمیر مخصوص باقلوا استانبولی که در لوازم قنادیها موجود است یا خمیر یوفکا که در همه فروشگاه وجود دارد یا خمیر هزارلا. با دلتامگ همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه باقلوا گردویی بدون فر
- خمیر باقلوا ۱ بسته
- کره ۱۰۰ گرم
- پودر گردو ۱/۲ یمانه
- شکر ۱.۵ پیمانه
- آب ۱.۵ پیمانه
- زعفران ۱ قاشق غذاخوری
- هل ۳ عدد
- گلاب ۲ قاشق غذاخوری
- لیموترش ۱ قاشق چایخوری
- دارچین و زنجبیل به مقدار لازم
طرز تهیه باقلوا گردویی بدون فر
مرحله اول
برای تهیه شربت ابتدا شکر و آب را روی حرارت قرار دهید و بدون هم زدن صبر کنید تا شکر ذوب شود. وقتی کمی مواد غلیظ شد دانه هل و زعفران و گلاب را اضافه کنید و صبر کنید تا شربت قوام پیدا کند و غلیظ شود. وقتی قلهای سنگین زد باید آب لیموترش را بریزید و شربت از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا خنک شود.
مرحله دوم
ابتدا خمیر را از بستهبندی خارج کنید و روی آن پارچه بیندازید تا خشک نشود. یک قابلمه بزرگ را انتخاب کنید و یک رینگ یا الک در کف قابلمه قرار دهید تا بین کف قابلمه و کف قالب مورد نظر یک فاصله ایجاد کند و مستقیم در ارتباط نباشد. سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید و در آن را ببندید و صبر کنید تا داغ شود.
مرحله دوم
در ادامه کف ظرف گرد را چرب کنید و خمیر باقلوا را اندازه ظرف برش بزنید و هر لایه را حسابی با کره ذوب کنید و ۵ لایه روی هم قرار دهید و بعد مغز گردو آسیابشده ومخلوطشده با دارچین و زنجبیل را بریزید و مجدد ۵ لایه کرهمالشده دیگر را روی هم قرار دهید و بعد با کمک چاقو به صورت دلخواه برش بزنید.
مرحله سوم
حالا سینی را داخل قابلمه و روی رینگ قرار دهید و در قابلمه را بگذارید و ۱ ساعت زمان دهید تا باقلواها تغییر رنگ دهند و طلایی شوند. برای پخت در فر نیز باید حدود ۴۰ دقیقه با دمای ۱۸۰ قرار دهید تا بپزند. بعد از پخت باقلوا آن را از فر دستساز خانگی درآورید و همانطور که داغ است شربت خنکشده را روی آن بریزید و ۲ ساعت صبر کنید تا شربت به باقلواها جذب شود و در انتها با گردو خردشده و پسته تزیین و سرو کنید.
نکات کلیدی در تهیه باقلوا گردویی بدون فر
- حتما از ظرف مخصوص استفاده کنید تا موقع ریختن شربت نترکد.
- اگر دوست دارید باقلوای کمشیرین داشته باشید باید مقدار شکر را کمتر بریزید.
- از خمیر یوفکا گرد یا مستطیل میتوانید با توجه به ظرف خود استفاده کنید.
ناشناس
9 آذر 1402 در 3:37 ب.ظ
عالی بود کاش مراحل پخت لین خوشمزه رو با تصویر آموزش میدادید