یتیمچه با گوشت یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و راحت ایرانی است که با گوشت چرخ کرده تهیه میشود. شما میتوانید گوشت چرخ کرده را بهصورت قلقلی دربیاورید یا میتوانید به شکل شامی به آن حالت دهید و لابهلای مواد یتیمچه قرار دهید. اگر از پلو و غذاهای برنجی خسته شدید میتوانید این غذای خوشمزه و متفاوت را به روش تبریزی در خانه تهیه و با نان تازه و سبزی خوردن سرو کنید. با دلتامگ همراه باشید تا طرز تهیه یتیمچه با گوشت به روش تبریزی را به شما یاد دهیم.
مواد لازم برای تهیه یتیمچه با گوشت به روش تبریزی
- گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
- پیاز ۲ عدد
- جعفری ساطوری شده ۱ قاشق غذاخوری
- بادمجان ۳ عدد
- سیبزمینی ۳ عدد
- گوجهفرنگی ۲ عدد
- سیر ۲ حبه
- رب ۳ قاشق غذاخوری
- آب به مقدار لازم
- آرد نخودچی ۱ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه یتیمچه با گوشت به روش تبریزی
مرحله اول
ابتدا باید یکی از پیازها را پوست بگیرید و رنده ریز بزنید و بعد آب پیاز را بگیرید و به همراه گوشت و ادویهها و نمک و جعفری خوب ورز دهید. سپس آرد نخودچی را اضافه کنید و هم بزنید. از مواد بردارید و به شکل کوفته قلقلی یا به شکل شامی به آن شکل دهید و داخل یک سینی بگذارید.
مرحله دوم
در ادامه بادمجان را بشویید و بهصورت حلقهای خرد کنید، نیازی نیست پوست بادمجان را بگیرید. گوجهفرنگی را نیز بهصورت حلقهای خرد کنید. پیاز و سیبزمینی و سیر را پوست بگیرید و به شکل حلقهای خرد کنید و کنار بگذارید.
مرحله سوم
در ادامه داخل یک تابه کمی روغن بریزید و رب را اضافه کنید و هم بزنید تا بوی خامی آن از بین برود. کمی از ادویهها و نمک را اضافه کنید و هم بزنید تا رب خوشرنگ شود. در حدود ۲ لیوان آب روی رب بریزید و به قل زدن که افتاد از روی حرارت بردارید.
مرحله چهارم
حالا باید کف قابلمه مورد نظر کمی روغن بریزید و مواد را به ترتیب روی هم قرار دهید. اول پیاز، بادمجان، سیبزمینی، گوجهفرنگی و لایه آخر گوشت و سیر را بریزید. سس تهیهشده را روی مواد بریزید و در قابلمه را بگذارید تا سس غلیظ و سبزیجات بپزد. این غذا را به همراه نان تازه سرو کنید.
نکات کلیدی در تهیه یتیمچه با گوشت
- میتوانید از کدو یا فلفل دلمهای سبز نیز در بین مواد استفاده کنید.
- بگذارید مواد آرام آرام بپزد.
- به دلخواه میتوانید به سس کمی دارچین اضافه کنید.