دختر لوس یک غذای محلی و اصیل گیلانی است که بی شباهت به کال کباب، پیش غذای معروف گیلان نیست. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه دختر لوس شمالی با دلتامگ همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه دختر لوس شمالی
- بادمجان ۵ عدد
- گوجه فرنگی ۳ عدد
- سیر ۶ تا ۷ حبه
- کره ۲۰ گرم
- گردو ۱۰۰ گرم
- رب انار ترش ۱ قاشق غذاخوری
- سبزی معطر ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه دختر لوس شمالی
مرحله اول
برای تهیه دختر لوس شمالی در ابتدای کار، لازم است گوجهها را کبابی کنید. گوجه را روی زغال کبابی کنید تا مغزپخت شود و طعم دودی بگیرد. بعد از آن نوبت کبابی کردن بادمجان میرسد.
مرحله دوم
بالا و پایین بادمجان یک سوراخ ریز بزنید تا موقع پخت داخل بادمجان حرارت جریان داشته باشد و بهتر کباب شود. سپس روی حرارت بگذارید تا کبابی و دودی شود. برای راحتتر گرفتن پوست بادمجانها آن را زیر آب سرد نگیرید که مزه آن از بین برود.
مرحله سوم
بادمجانهای کبابی را داخل قابلمه بگذارید و در آن را ببندید تا عرق کند و پوست آن راحت کنده شود. حالا بادمجان را ساطوری و له و کنید. اگر بادمجان تخم داشت تا جایی که میتوانید تخم آن را جدا کنید تا تلخ نشود.
مرحله چهارم
گوجه را هم پوست بگیرید و ساطوری کنید. گردو را باید آسیاب یا پودر نمایید. بعد چند حبه سیر را رنده یا له کنید. کره را در قابلمه با حرارت کم ذوب نمایید. بعد سیر رندهشده را خیلی کوتاه تفت دهید.
مرحله پنجم
سپس سبزیهای معطر خردشده (خالواش، چوچاق، گشنیز، پونه و نعنا) را به آن اضافه نمایید. بعد از آن، گردو را هم بریزید. خیلی کوتاه و در حدی که فقط گردوها داغ شود، به آن حرارت دهید و رب انار ترش هم به مواد اضافه کنید.
مرحله ششم
سپس با باقی مواد تفت دهید. حالا بادمجانهای ساطوری را به آن اضافه نمایید. بعد گوجههای کبابی را هم اضافه کرده و مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا مزهها به خورد هم بروند و این غذای گیلانی خوشمزه، قشنگ جا بیفتد.
مرحله هفتم
در آخر هم به آن نمک، فلفل سیاه و گلپر اضافه نمایید. دختر لوس شما آماده است. در نبود سبزیهای محلی میتوان از باقی سبزیهای معطر که دوست دارید، استفاده نمایید و به خاطر نداشتن خالواش و چوچاق لذت چشیدن این غذای گیلانی را از دست ندهید.
مرحله هشتم
در این مرحله به جای رب انار میتوانید از آبغوره استفاده کنید. ولی گیلانیها معمولا از رب انار برای این غذا استفاده میکنند. این غذا در گیلان هم با نان هم با برنج سرو میشود ولی با نان جذابتر است.