آش ترش ارومیه یکی از آشهای سنتی و بسیار محبوب و مشهور است و شما میتوانید به راحتی آن را در خانه تهیه کنید. طعم این آش فوقالعاده و چاشنی آن آبغوره و حبوبات است. شما میتوانید این آش ترش را به راحتی در خانه برای یک عصرانه یا شام و دورهمی خوشمزه تهیه کنید. با دلتامگ همراه باشید تا طرز تهیه آش ترش ارومیه را یاد بگیرید.
مواد لازم برای تهیه آش ترش ارومیه
- سبزی آش ۱ کیلوگرم
- نخود پخته ۱ پیمانه
- برنج خام ۱/۲ پیمانه
- بلغور ۱/۲ پیمانه
- کلم سفید ۱ عدد
- رب ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری
- کره ۱ قاشق غذاخوری
- روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری
- آبغوره ۳ الی ۴ قاشق غذاخوری
- گوجه خشک یا پودر گوجه ۴ الی ۵ عدد
- آب گوشت یا عصاره گوشت به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و فلفل قرمز به مقدار لازم
طرز تهیه آش ترش ارومیه
مرحله اول
ابتدا نخود را از شب قبل خیس و چندین بار آب آن را تعویض کنید. سپس به همراه کمی آب بگذارید تا بپزد. سبزی آش را پاک کنید و بشویید در اندازه دلخواه خرد کنید و داخل آبکش قرار دهید تا کمی خشک شود. برنج را نیز چند ساعت خیس کنید.
مرحله دوم
پیاز را پوست بگیرید و نگینی یا خلالی ریز خرد کنید. داخل قابلمه مورد نظر به همراه کمی زردچوبه تفت دهید تا سبک شود و در ادامه بلغور گندم خیسخورده را اضافه کنید و روی مواد آب جوش بریزید و ۱ ساعت بگذارید بلغور با در بسته قابلمه بپزد.
مرحله سوم
در ادامه کلم را ریز خرد کنید و به همراه سبزی خردشده و نخود و برنج به مواد آش اضافه کنید و کمی فلفل سیاه و فلفل قرمز و نمک اضافه کنید. حالا عصاره گوشت را خرد کنید یا میتوانید از ۱ لیوان آب گوشت استفاده و به مواد اضافه کنید و ۱ ساعت بگذارید تا آش جا بیفتد.
مرحله چهارم
در ادامه پودر گوجه را به مواد اضافه کنید. کره را داخل تابه بریزید و به همراه رب کمی تفت دهید تا خوشرنگ شود و بوی خامی آن از بین برود. سپس به آش اضافه کنید و هم بزنید. در انتها بگذارید ۳۰ دقیقه دیگر آش روی حرارت باشد و در ۱۰ دقیقه انتهایی آبغوره را اضافه کنید و هم بزنید و بعد از جا افتادن آش آن را داخل کاسه بریزید و میل کنید.
نکات کلیدی در تهیه آش ترش ارومیه
- میزان ترشی این آش به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد و میتوانید با آبغوره آن را کم و زیاد کنید.
- میتوانید به دلخواه لوبیا چیتی نیز استفاده نمایید.
- بلغور را چند ساعت خیس کنید.