ترشی هفت بیجار قدمت بسیار طولانی دارد و اصالت آن به شهر بیجار کردستان برمیگردد. طرز تهیه ترشی هفت بیجار در شهرهای مختلف با هم متفاوت است. اگر در فصل خیار چنبر هستید میتوانید از آن استفاده کنید، اگر نه خیار ساده سبز بریزید. میتوانید از سرکه قرمز یا سفید استفاده کنید و هیچ فرقی ندارد. اگر تند و تیزی سرکه را کلا دوست ندارید میتوانید نصف سرکه و نصف آب نمک بریزید. با دلتامگ همراه باشید تا طرز تهیه ترشی هفت بیجار را یاد بگیرید.
مواد لازم برای تهیه ترشی هفت بیجار
- گل کلم ۱ عدد
- هویج ۵ عدد
- کرفس یک ساقه
- خیار سبز ۶ عدد
- بادمجان ۳ عدد
- سیر ۳ بوته
- فلفل سبز تند ۱۵۰ گرم
- سیب زمینی ترشی ۳ عدد
- سبزی ترشی شامل (ترخون، مرزه، نعنا، گشنیز و جعفری) ۲۵۰ گرم
- تخم گشنیز ۳ قاشق غذاخوری
- سیاهدانه ۲ قاشق غذاخوری
- سرکه سفید یا قرمز به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه ترشی هفت بیجار
مرحله اول
ابتدا گلم کلم را به اندازه تقریبا کوچک خرد کنید و چندین بار بشویید. هویج و کرفس را هم بشورید و اجازه دهید تا خشک شود. خیار و فلفل سبزها را هم به همین ترتیب تمیز کنید. سر بادمجانها را جدا کنید و خوب بشویید. سیب زمینی ترشی را هم کاملا تمیز کنید تا کیثفی روی آن نباشد. همه مواد را روی یک دستمال نمگیر قرار دهید تا کاملا خشک شود.
مرحله دوم
سبزی ترشی را بعد از خشک شدن ریز کنید. لازم نیست ساطوری کنید، در حد اینکه خرد شوند کافی است. برگهای کرفس را نیز با سبزیها مخلوط کنید. سیر را پوست بگیرید و با فلفل سبزها خرد کنید.
مرحله سوم
تمام مواد خرد شده را در یک ظرف بزرگ بریزید و روی آنها تخم گشنیز و سیاهدانه و نمک بپاشید و با یک قاشق خوب مخلوط کنید تا همه مواد با هم ترکیب شوند. این ترشی خوشمزه را کنار شامی کباب گیلانی نوش جان کنید.
مرحله چهارم
ظرفهایی را که قرار است ترشی در آن بریزید خوب بشویید و خشک کنید. با کمک یک ملاقه از مواد ترشی داخل شیشهها بریزید تا پر شوند. با دست خوب فشار دهید تا هوا بین آنها نباشد. سپس روی ترشیها سرکه بریزید و در آن را خوب محکم کنید. از همان ابتدا داخل یخچال بگذارید. بعد از گذشت یک هفته ترشی هفت بیجار شما حاضر است.
نکات کلیدی در تهیه ترشی هفت بیجار
- برای رنگ ترشی میتوانید کمی زردچوبه به مواد بزنید یا گلم کلم قرمز بریزید.
- میتوانید از ادویه ترشی یا کمی گلپر نیز بنا به ذائقه خود استفاده کنید.
- اگر خواستید ساقه کرفس و بادمجان را کمی نیمپز کنید و بعد داخل ترشی بریزید.
ناشناس
15 دی 1402 در 1:03 ق.ظ
سلام ببخشید الان هم میشه این ترشی رو گذاشت؟