این بار دلمه کلم را بدون گوشت بپزید

0
3
زمان مطالعه: 2 دقیقه
دلمه از غذاهای ایرانی پر طرفدار است که انواع و اقسام گوناگونی دارد. دلمه کلم یکی از غذاهای خوشمزه است که روش پخت بدون گوشت آن هم طعم و مزه دستور با گوشت آن را دارد.
دلمه کلم

دلمه کلم بدون گوشت یکی از دلمه‌های بسیار خوشمزه و ساده است که می‌توانید به صورت گیاهی آن را درست نمایید. می‌توانید این دلمه را با سویا تهیه کنید و مطمئن باشید از نظر طعم و مزه هیچ فرقی با دستور پخت اصلی ندارد. دلمه را به صورت سیگاری یا بقچه‌ای بپیچید و سرو کنید. با دلتامگ همراه باشید تا طرز تهیه دلمه کلم بدون گوشت را یاد بگیرید.

مواد لازم برای تهیه دلمه کلم بدون گوشت

  • لپه ۱/۲ پیمانه
  • برنج ۱ پیمانه
  • سویا ۳/۴ پیمانه
  • پیاز ۱ عدد
  • گوجه‌فرنگی ۲ عدد
  • کلم برگ ۱ عدد
  • سبزی دلمه ۱/۲ پیمانه
  • زعفران و زرشک به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه سس دلمه

  • رب گوجه ۱ قاشق غذاخوری
  • آب ۱ پیمانه
  • سرکه ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
  • شیره انگور یا شکر ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری

غذای ایرانی

طرز تهیه دلمه کلم بدون گوشت

مرحله اول

ابتدا لپه و برنج را از قبل خیس کنید و بگذارید تا نیم‌پز شود. گوجه فرنگی‌ها را پوره یا رنده کنید.

مرحله دوم

سویا را با کمی آب گرم خیس کنید تا بوی سویا گرفته شود و بعد آن را آبکش کنید یا می‌توانید داخل آبجوش بجوشانید. پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه به همراه کمی روغن و زردچوبه تفت دهید تا سبک شود. بعد سویا را اضافه کنید و به همراه آن ادویه‌ها و نمک را افزوده و تفت دهید.

مرحله سوم

در ادامه باید گوجه پوره‌شده را به همراه لپه و برنج نیم‌پز اضافه کنید و هم بزنید. سبزی خردشده را به همراه زرشک و زعفران اضافه کنید و هم بزنید. در نهایت بعد از یکدست شدن مواد تابه را از روی حرارت بردارید. کلم را داخل قابلمه‌ای قرار دهید و روی آن آب جوش بریزید تا جایی که کلم‌ها زیر آب قرار بگیرد. نمک بریزید و بگذارید تا برگ‌های کلم از هم جدا و نرم شود.

مطلب پیشنهادی:  آرامگاه خیام؛ بنایی استوار از هنر و معماری و ستاره‌شناسی!

طرز تهیه دلمه کلم

مرحله چهارم

برگ‌های کلم نرم‌شده را روی تخته آشپزی قرار دهید از مواد سویا داخل آن بریزید و دلمه را رول کنید و به‌طور فشرده داخل قابلمه کنار هم بچینید (از قبل کف قابلمه را چرب کنید و چند برگ کلم کف آن قرار دهید). برای تهیه سس باید رب را داخل آب حل کنید و به آن روغن زیتون و سرکه و زعفران و شکر اضافه کنید و هم بزنید و روی دلمه‌ها بریزید. روی دلمه‌ها یک بشقاب قرار دهید و در قابلمه را ببندید و ۱ ساعت با حرارت کم بگذارید تا دلمه شما بپزد.

نکات کلیدی در تهیه دلمه کلم بدون گوشت

  • می‌توانید برای تهیه سس از هر نوع چاشنی که دوست دارید استفاده کنید.
  • سبزی دلمه را می‌توانید به صورت تازه یا خشک بریزید.

تعداد کلمات مطلب: 443

اپلیکیشن مجله دلتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در آشپزی

همچنین بخوانید

خوشبوترین گیاهان آپارتمانی کدام هستند؟

زندگی در آپارتمان‌ها با وجود فضای محدود و دوری از طبیعت، گاهی می‌تواند خسته‌کننده و بی‌روح…