۵ شربت مخصوص درمان فوری گرمازدگی

0
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
گرمازدگی موقعیتی حاد و تهدیدکننده برای زندگی است که در این حالت سیستم تنظیم کننده دمای بدن به دلیل قرار گرفتن طولانی مدت در هوای گرم یا تولید بیش از حد گرما در بدن و یا وجود هر دو حالت از کار می‌افتد.
شربت مخصوص گرمازدگی

از علائم گرمازدگی تغییر در حالت رفتار، تهوع و استفراغ، قرمزی پوست، تنفس سریع و پی در پی، ضربان قلب نامنظم و افزایش دمای بدن به بیش از ۳۹ و ۴۰ درجه سانتیگراد است. دلتامگ در این مطلب 5 شربت مخصوص گرمازدگی را به شما معرفی می‌کند.

شربت خاکشیر

زمانی که نام خاکشیر را می‌شنویم، ناخوداگاه یاد تابستان و شربت خاکشیر می‌افتیم. خاکشیر دارای فواید بسیاری برای سلامتی بدن است. از دانه‌های خاکشیر به عنوان معجون ضد گرمازدگی یاد می‌کنند. طبع خاکشیر سرد است و می‌تواند در فصل گرما با کاهش دمای بدن به پیشگیری از گرمازدگی کمک کند. اگر خاکشیر را با آب گرم مصرف کنید، خاصیت ملین دارد و اگر با آب سرد، شکر و تکه‌های یخ میل کنید، از اسهال جلوگیری می‌کند. شما می‌توانید برای تاثیر بهتر دانه‌های خاکشیر را با شربت آبلیمو ترکیب کنید.

شربت تخم‌شربتی

تخم شربتی همان بذر گیاه ریحان است که به عنوان سبزی خوردن مصرف می‌شود. تخم شربتی حاوی مقادیر غنی از فلانوئیدها و آنتی‌اکسیدان‌های مفید است که موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. شربت تخم‌شربتی یکی از بهترین نوشیدنی‌ها برای جلوگیری از گرمازدگی در فصل تابستان است. بذر ریحان به علت داشتن ترکیبات لعاب‌دار به صورت محلول در آب استفاده می‌شود. لعاب این دانه‌ها پس از جذب آب به صورت ژله‌ای در می‌آید که می‌تواند برای رفع عطش مورد استفاده قرار بگیرد. تخم‌شربتی را می‌توانیم با شربت‌های آبلیمو، بهارنارنج، گلاب و طارونه ترکیب کنیم.

عرق بیدمشک

بیدمشک درخت یا درختچه‌ای زینتی با گل‌های معطر است. عرق بیدمشک دارای طبع سرد وتر و خواص دارویی بسیاری است. از عرق بیدمشک برای معطر کردن شربت‌ها یا نوشیدنی‌های خنک در فصل تابستان استفاده زیادی می‌شود. ازجمله خواص درمانی این گیاه دارویی تقویت قلب، آرامش دهنده اعصاب، رفع خستگی، مفید برای فشار خون بالا، کاهنده حرارت بالای بدن و ضد گرمازدگی است. شربت بیدمشک را می‌توانید با تخم‌شربتی ترکیب کنید تا به معجونی معجزه‌گر برای پیشگیری از گرمازدگی در روزهای گرم تابستان تبدیل شود.

مطلب پیشنهادی:  بهترین نوشیدنی برای هضم غذا

چای گل داوودی

چای گل داوودی به عنوان یک ماده خنک کننده طبیعی بدن و ضد گرمازدگی در چین کاربرد دارد. گل داوودی دارای طبع سرد و طعم شیرین است. برای تهیه چای گل داوودی به مقداری گل داوودی خشک و یک لیوان آب جوش نیاز دارید. جهت کاهش تلخی دمنوش کمی شکر به چای اضافه کنید. برای اثربخشی بهتر این دمنوش دارویی آن را خنک بنوشید.

شربت گلاب

از فواید گلاب می‌توان به ضد التهاب، ضد نفخ، مقوی قلب، اشتهاآور و مقوی معده اشاره کرد. این اسانس خوشبو در عین حال که خواص مذکور را دارد، در پیشگیری از عطش و گرمازدگی هم بسیار موثر است.

برای معالجه اشخاص گرمازده بهترین راه خوراندن گلاب همراه با مقداری یخ است، به طوری که باعث استفراغ شود و صفرا را از بدن خارج کند. نوشیدن گلاب (شربت خنک گلاب با اندکی شکر) گرمی درون بدن را از بین می‌برد و جسم را تقویت می‌کند. به شربت گلاب نیز می‌توانید دو قاشق چای‌خوری تخم‌شربتی بیفزایید.

تعداد کلمات مطلب: 482

اپلیکیشن مجله دلتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در سلامتی

همچنین بخوانید

چرا خواب ناکافی دلیل اصلی بیماری‌هاست؟

خواب ناکافی از اصلی‌ترین دلایل اختلال در سلامت جسمی و روانی است. کیفیت و کمیت خواب تاثیر م…