لیموترش یکی دیگر از خوراکیهای خوشمزه در فصل تابستان است که با استفاده از آن میتواند کلی دسر، شیرینی، مربا و شربتهای بینظیر درست کرد. ترشی لیمو ترش جزو یکی از بهترین ترشیها به شمار میآید که در کنار خواص بینظیر آن برای بدن، ظاهر بسیار زیبایی نیز دارد که با درست کردن آن و قرار دادن در سفره، میتوانید مهمانان خود را شگفتزده کنید؛ برای آشنایی با طرز تهیه ترشی لیمو ترش درسته، تا پایان این مطلب با دلتامگ همراه باشید.
خواص لیمو ترش
قبل از آنکه طرز تهیه ترشی لیمو ترش را به شما آموزش دهیم، در ابتدا بهتر است با فواید لیمو ترش برای بدن آشنا شوید. طبع لیمو ترش سرد و خشک است و به دلیل بالا بودن مقادیر بسیار زیاد ویتامین c درون آن، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند، در نتیجه عفونت را تا حد زیادی کاهش میدهد و باعث میشود پوستی شاداب داشته باشید.
علاوه بر آن لیموترش منبع غنی از فلاوونوئیدها، لیمونن و بتا-کاروتن است که استرس را کاهش میدهد و سلولهای سرطانی را از بین میبرد. همچنین باعث جذب آهن در بدن و جلوگیری از کم خونی میشود. از سوی دیگر اگر به دنبال یک رژیم غذایی مفید و سالم هستید، حتما در وعدههای غذایی خود لیموترش را قرار دهید؛ چرا که به دلیل وجود مقادیر زیاد فیبر درون آن میتواند به کنترل وزن کمک کند.
طرز تهیه ترشی لیمو ترش با پوست
برای تهیه این ترشی خوشمزه و پر خاصیت، رسپیهای مختلفی وجود دارد که تا حد زیادی به ذائقه شما مربوط میشود؛ چرا که عدهای دوست دارند این ترشی را تند درست کنند و عدهای دیگر دوست دارند مزه واقعی لیمو را احساس کنند؛ اما ما در ادامه سادهترین روش تهیه ترشی لیمو ترش را به شما آموز میدهیم با ما همراه باشید:
مواد لازم برای ترشی لیمو ترش
- لیمو ترش تازه ۱ کیلو گرم
- آب لیمو ترش تازه به مقدار کافی
- نمک ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
- فلفل قرمز و سیاه ۱ قاشق مرباخوری
- سیاه دانه به مقدار کافی
مرحله اول
برای درست کردن این مدل ترشی باید مراحل زیر را به درستی انجام دهید تا خاصیت لیموترش حفظ شود. در ابتدا باید لیموها را به خوبی شسته و خشک کنید. سپس با استفاده از یک چاقو تیز، لیموها را به صورت حلقهای برش بزنید.
مرحله دوم تهیه ترشی لیمو ترش
جهت گرفتن تلخی لیمو ترش برای ترشی، لازم است بعد از برش زدن آن تمام هستهها در آورده و در کاسه مناسب بریزید. سپس در این مرحله نمک، فلفل و سیاه دانه را اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید.
مرحله سوم
نگهداری لیمو ترش در شیشه، مهمترین مرحله در تهیه ترشی لیمو ترش است؛ چرا که در صورت انتخاب نکردن ظرف مناسب، هوا وارد ترشی میشود و سطح آن کپک میزند. بهتر است برای نگهداری این مدل ترشی، از شیشههایی استفاده کنید که درب آنها به خوبی کیپ میشوند.
مرحله چهارم
در این مرحله مقداری از ورقههای لیمو را داخل شیشه ریخته و بعد از پر شدن هر لای، به آن مقداری نمک و فلفل اضافه کنید.( توجه داشته باشید که میزان فلفل به شما بستکی دارد و میتوانید آن را حذف کنید) سپس مجدد روی آن را با یک لایه لیمو بپوشانید و این روند را تا جایی ادامه دهید که سطح شیشه پر شود.
مرحله پایانی درست کردن ترشی لیمو ترش
بعد از پر کردن شیشه روی آن را با آب لیمو پر کنید و درب آن را محکم ببندید و اجازه دهید ترشیها به مدت یک ماه در یخچال باقی بماند تا برسد. ( در این مدت از باز کردن درب ظرف خودداری کرده و آن را حتما در یخچال نگهداری کنید؛ چرا که هوای گرم باعث ایجاد کپک در ترشی میشود)
پیشنهاد مطالعه: با تهیه شربت تمر هندی از گرمازدگی در امان باشید + ویدئو