آش ترخینه را با این روش پخت خوشمزه‌تر کنید

0
2
زمان مطالعه: 3 دقیقه
آش ترخینه یکی از آش‌های سنتی و قدیمی ایرانی است که در بعضی شهرهای ایران به صورت مناسبتی طبخ می‌شود.
آش ترخینه
آش ترخینه یکی از آش‌های محبوب و خوشمزه در فرهنگ غذایی ما ایرانی‌ها است که جزو غذاهای محلی مخصوص شهرهای کرمانشاه، همدان، مرکزی و لرستان محسوب می‌شود. بسیاری از افراد که با این غذا آشنایی ندارند این سوال برای آن‌ها به وجود می‌آید که ترخینه چیست؟ در واقع ترخینه نوعی عصاره خشک‌شده است که از ترکیب بلغور گندم، دوغ، زردچوبه، فلفل سیاه، گل زرد و نعناع خشک تهیه می‌شود که با استفاده از آن می‌توان یکی از خوشمزه‌ترین آش‌ها را تهیه کرد. در این مطلب از دلتامگ با ما همراه باشید تا طرز تهیه آش ترخینه را به شما اموزش دهیم.

مواد لازم برای تهیه آش ترخینه

  • ترخینه 250 گرم
  • نخود نصف پیمانه
  • لوبیا نصف پیمانه
  • عدس نصف پیمانه
  • پیاز 4 عدد
  • سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج) 500 گرم
  • نعناع خشک و کشک به مقدار لازم

طرز تهیه آش ترخینه کرمانشاه

روش‌های مختلفی برای طبخ این آش خوشمزه وجود دارد که در ادامه به دو مدل از خوشممزه‌ترین و راحت‌ترین آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

آش ترخینه

مرحله اول

برای لعاب انداختن بیشتر آش، لازم است که از شب قبل به اندازه لازم ترخینه را در ظرف مناسبی خیس کنید؛ در صورتی که معده حساسی دارید، برای از بین بردن نفخ حبوبات می‌توانید نخود، لوبیا و عدس را از شب قبل خیس و تا روز بعد چند بار آب آن را تعویض کنید. سپس پیازها را خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. در این مرحله نخود و لوبیا را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید؛ سپس 6 لیوان آب اضافه کنید و پس از اینکه به جوش آمد، حرارت را ملایم کنید.

مطلب پیشنهادی:  طرز تهیه املت لبنانی با سبزیجات تازه

مرحله دوم

اجازه دهید یک ساعت مواد با شعله ملایم بپزد و بعد از گذشت این مدت ترخینه، عدس، نمک و فلفل را به مواد اضافه کنید. نیم ساعت بعد نیز سبزی آش را اضافه نمایید و اجازه دهید آش با حرارت ملایم جا بیوفتد. بعد از اینکه آش جا افتاد، آن را در ظرف بکشید و همراه با کشک و نعناع داغ سرو کنید.

آروش دوم

  • ماش 2 لیوان
  • ترخینه 1 عدد
  • سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، نعناع) 500 گرم
  • پیاز 4 عدد
  • کشک 1 لیوان
  • پیاز داغ، سیر داغ و نعناع داغ برای تزئین

طرز تهیه اش ترخینه با ماش

آش ترخینه

مرحله اول

در این روش طرز تهیه آش ترخینه نیز طبخ آن تقریبا مانند بالا است، اما به جای حبوبات می‌توانید از ماش استفاده کنید؛ در ابتدا باید ماش را از 2 ساعت قبل خیس دهید. سپس پیازها را خلالی خرد و با مقداری روغن سرخ کنید. سپس پیاز داغ، ماش، ترخینه و سبزی خردشده را داخل قابلمه بریزید و به آن 6 لیوان آب اضافه کنید.

مرحله دوم

قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا آش بپزد و جا بیفتد. در اواخر پخت، کشک را نیز اضافه کنید. پس از اینکه آش جا افتاد، آن را در ظرف بریزید و با پیاز داغ، سیر داغ و نعناع داغ تزئین کنید.

پیشنهاد مطالعه: تهیه نودل مرغ با کدو سبز

تعداد کلمات مطلب: 491

اپلیکیشن مجله دلتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در آشپزی

همچنین بخوانید

مربای فلفل خوشمزه و متفاوت

مربای فلفل یکی از مرباهای خاص و متفاوت است که ترکیبی جذاب از طعم‌های شیرین و تند را ارائه …