باقالی پلو با مرغ ریش ریش یکی از روشهای تهیه این پلو سنتی ایرانی است که دستور پخت راحتی دارد. شما میتوانید به دلخواه مرغ را بین پلو بریزید و دم کنید یا در انتها پلو را با آن تزیین کنید. باقالی بسیار مفید و مقوی است و در فصل بهار و تابستان که باقالی به بازار میآید میتوانید آن را بهصورت تازه تهیه و این پلو را درست کنید. با دلتا مگ همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه باقالی پلو با مرغ ریش ریش
- برنج ۳ پیمانه
- سینه مرغ ۱ عدد
- پیاز ۲ عدد
- سیر ۲ حبه
- باقالی تازه ۱ پیمانه
- شوید تازه یا خشک ۵ قاشق غذاخوری
- زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
- زعفران به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه و دارچین به مقدار لازم
طرز تهیه باقالی پلو با مرغ ریش ریش
اگر به دستور تهیه غذاهای ایرانی که کاملا متفاوت هستند علاقه دارید، این مطلب را دنبال کنید و از این تنوع غذایی لذت ببرید.
مرحله اول
ابتدا سینه مرغ را به همراه یکی از پیازهای ۴ قاچشده داخل قابلمه بریزید و سیرهای پوستگرفته را به همراه نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و روی مرغ آب جوش بریزید و بگذارید تا مرغ بپزد. بعد از پخت، سینه را از آب مرغ دربیاورید و ریش ریش کنید.
مرحله دوم
شوید تازه را بشویید و خرد کنید. باقالی را از غلاف جدا و به شکل دلخواه برش بزنید و داخل آبجوش بریزید تا کمی نرم شود. بعد داخل آب سرد بریزید و بگذارید تا کمی بماند. برنج را خوب بشویید و با کمی نمک خیس کنید.
مرحله سوم
برنج را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس داخل برنج زردچوبه بریزید و باقالی و شوید تازه یا خشک را اضافه کنید و بگذارید تا مواد بجوشد و بعد از نرم شدن برنج آن را آبکش کنید و کف قابلمه تهدیگ دلخواه قرار دهید. باقالی پلو را ۴۰ دقیقه دم بگذارید و در انتها روی آن کمی کره بریزید.
مرحله چهارم
داخل یک تابه کمی روغن بریزید و پیاز باقیمانده را نگینی خرد کنید و داخل تابه با کمی زردچوبه تفت دهید تا سبک و طلایی شود. در ادامه مرغ ریش ریش شده را اضافه کنید و در انتها کمی زعفران و دارچین بریزید. وقتی باقالی پلو دم کشید، مرغ ریششده روی آن بریزید و سرو کنید.
نکات کلیدی در تهیه باقالی پلو با مرغ ریش ریش
- افزودن زردچوبه باعث خوش رنگ شدن برنج میشود.
- میتوانید شوید خشک را بعد از آبکش کردن به پلو اضافه کنید.
پیشنهاد مطالعه: اگر به مطالب آشپزی علاقه دارید تهیه نودل مرغ با کدو سبز را بخوانید.