تغذیه مناسب کم خونی میتواند برای بیمارانیکه از این مشکل رنج میبرند بسیار راهگشا باشد. با ما در دلتامگ همراه باشید.
کم خونی چیست؟ کمخونی یک وضعیت پزشکی است که در آن سطح هموگلوبین در خون پایین میآید. این اتفاق میتواند بهعلت کمبود آهن، فولات، ویتامین B12 و یا سلنیوم و روی باشد.کسانیکه با مشکلات جدی کمخونی مواجه هستند، باید علاوه بر تغذیه از مکملهای و تجویز پزشک استفاده کنند. چرا که شدت کمخونی میتواند منجر به آسیبها و بیماریهای زیادی شود.
تغذیه مناسب کم خونی
برخی از غذاهایی که برای کاهش خطر کمخونی مفید هستند:
۱. غذاهای حاوی آهن:
گوشت قرمز، مرغ، ماهی، لوبیا، نخود و اسفناج.
۲. منابع فولات:
سبزیجات خوراکی، نخود فرنگی، نارگیل، ماهی تن، تخم مرغ و شیر.
۳. منابع ویتامین B12:
گوشت، ماهی، تخم مرغ و شیر.
۴. مواد غذایی حاوی سلنیوم:
ماهی، گوشت، گردو، سیر، پسته و بادام.
۵. مواد غذایی حاوی روی:
گوشت قرمز، مرغ، ماهی، لوبیا، نخود و اسفناج
نکات تکمیلی
توجه داشته باشید که برای داشتن تغذیه مناسب کم خونی باید علاوهبر مصرف موارد بالا از مصرف مواد غذایی کاهشدهنده جذب آهن نیز پرهیز کنید. این مواد غذایی عبارتند از: شاهی، قهوه، چای سیاه و مواد غذایی حاوی فیبر بالا مانند حبوبات و سبزیجات.
علاوهبر این، مصرف مکملهای غذایی میتواند بهعنوان یک روش درمانی یاریرسان باشد. مکملهای آهن، فولات و ویتامین B12 از جمله مکملهایی هستند که در مورد کمخونیهای شدید تجویز میشوند.
پیشنهاد مطالعه: 5 مورد از مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان را بخوانید.