امروزه کلاهبرداری املاک نیز مانند بسیاری از انواع کلاهبرداریها، با استفاده از شگردهای بروز و جدید در حال ازیاد است و این موضوع بر ضرورت افزایش آگاهی افراد در این زمینه میافزاید. در این مطلب از دلتا مگ به بررسی انواع شیوههای کلاهبرداریهای ملکی میپردازیم.
در کلاهبرداری عوامل موثر و مهمی وجود دارند که زمینهساز ایجاد آن میشوند. اعتماد نابجا به افرادی که شناخت کافی و لازم از آنها وجود ندارد باعث سوء استفاده از فرد میگردد. همچنین عدم آگاهی از مقررات و قوانین حاکم بر جامعه نیز موجبات انجام کلاهبرداری را از سوی شیادان فراهم میکند. تعجیل در تصمیمگیری و دست به اقدام زدن عجولانه، بدون مشورت با اهل فن و خبره هر امری و همینطور طمع کردن برای به دست آوردن سود بیشتر نیز از عوامل زمینه ساز ایجاد کلاهبرداریها در املاک هستند.
نحوه پیشگیری از کلاهبرداری ملکی
پیش از انجام هر معامله و تنظیم قرارداد، حتما جوانب و حواشی امور مربوط به قرارداد را بررسی نمایید و برای جلوگیری از کلاهبرداری در حیطه املاک، حتما هر دو طرف معامله، آیتمهای ذیل را از نظر بگذرانید:
اول– از اصالت اسناد مورد معامله اطمینان حاصل نموده و اصل سند را رویت کنید.
دوم– از ممنوع المعامله نبودن طرف قرارداد خود مطمئن شوید.
سوم– اگر طرف معامله که شخص حقیقی یا حقوقی است در جلسه عقد قرارداد حضور نیافت، وکالت نامه وکیل یا نماینده وی را به دقت بررسی نمایید.
چهارم– در معامله املاک ورثهای، حضور تمامی وراث یا وکلا و نمایندگان قانونی آنها برای انعقاد قرارداد الزامی است.
پنجم– در صورتی که مالک، صغیر یا محجور باشد معامله با وی باطل میباشد مگر اینکه قیم به عنوان ولی وی با قیم نامه معتبر و اخذ اجازه مقام قضایی اقدام به فروش نموده باشد. در این صورت نیز باید در قرارداد ذرج گردد که قیم به عنوان ولی صغیر یا محجور اقدام به انجام معامله نموده است.
ششم– اگر در معامله از اسناد بهادار استفاده میشود حتما از اصالت چک و این اسناد اطمینان حاصل نمایید.
هفتم– در اخذ کد رهگیری پس از انعقاد قرارداد، کوتاهی نکنید چرا که بدین طریق از اعتبار و سلامت معامله خود مطمئن خواهید بود. در ضمن با اخذ کد رهگیری احتمال کلاهبرداری و فروش ملک به چند نفر بسیار پایین خواهد بود.
شیوه های کلاهبرداری در حوزه ملک
اشخاصی که در حیطه املاک اقدام به کلاهبرداری مینمایند غالبا خود در این حوزه یعنی خرید و فروش ملک فعالیت دارند و اغلب قریب به اتفاق آنها مجوز کسب معتبر نیز ندارند. لذا از شگردهای خاص کلاهبرداری و کسب مال نامشروع اطلاع کامل دارند. در ذیل به تحلیل برخی از شیوههای کلاهبرداران ملک میپردازیم:
- کلاهبرداران ملکی گاهی با قیمت گذاری نازل و زیر قیمت بازار، ملک را به همدستان خود میفروشند. گاهی نیز با گرفتن سند از فروشنده درقبال مبلغ ناچیزی، ملک را با نامهای دیگران به افراد دیگر میفروشند.
- گاهی نیز کلاهبرداران مبایعه نامه عادی را جعل میکنند و از این طریق از فروشندگان و خریداران ملک اقدام به سودجویی و کلاهبرداری میکنند.
- افرادی سودجو نیز با تاسیس شرکت صوری و خبر اعطای وام و تسهیلات بانکی برای خرید ملک، خریداران را اغفال مینمایند.
- برخی از کلاهبرداران نیز اقدام به پیش فروش واحدهای آپارتمانها میکنند و واحدهای پیش فروش را به چندین نفر میفروشند و متواری میشوند.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی بیشتر با نکات حقوقی و معاملاتی مطلب “صفر تا صد تنظیم قرارداد ملکی” را در دلتا مگ بخوانید.
ناشناس
8 خرداد 1401 در 3:38 ب.ظ
منون از اطلاع رسانی شما
سارا امیرانی
8 خرداد 1401 در 3:42 ب.ظ
سپاس گزارم
دعوای الزام به تنظیم سند رسمی - نشریه ملکی دلتا
9 خرداد 1401 در 1:00 ب.ظ
[…] با نکات حقوقی و معاملاتی در زمینه املاک، مطلب “ نکات مهم درباره کلاهبرداری ملکی“را مطالعه […]
نحوه تقسیم املاک مشاع - نشریه ملکی دلتا
12 خرداد 1401 در 1:00 ب.ظ
[…] حقوقی و معاملاتی در حوزه ملک اشتیاق دارید مطلب “نکات مهم درباره کلاهبرداری ملکی ” را در دلتا مگ […]
چگونه مشاورین املاک مجاز را شناسایی کنیم؟ - نشریه ملکی دلتا
14 خرداد 1401 در 10:00 ق.ظ
[…] بیشتر: مطلب «نکات مهم درباره کلاهبرداری ملکی» را در دلتا مگ […]
آیا تغییر شغل در ملک اجاره ای امکان پذیر است؟ - نشریه ملکی دلتا
14 خرداد 1401 در 1:00 ب.ظ
[…] حقوقی و معاملاتی در حوزه ملک اشتیاق دارید مطلب “نکات مهم درباره کلاهبرداری ملکی ” را در دلتا مگ […]