به گزارش «مجله ملکی دلتا» و به نقل از معصومه آمیغ پی رییس کل سازمان ترازیابی، پدیده فرونشست تدریجی است و نیاز به مدیریت دارد و فرونشست زمین در تهران نیز مربوط به جنوب شهر تهران و دشت شهریار میشود که به مناطق شهری نیز کشیده شده است.
وی در ادامه افزود: در سالهای اخیر در تهران گسترش پهنه فرونشست رخ داده است اما چهار تا پنج برابر نشده است و سرعت بیشینه آن نیز کاهش یافته است و طبق براوردهای صورت گرفته تهران سالانه ۱۸سانت فرونشست زمین را تجربه میکند.
آمیغ پی در ادامه گفت: در برخی از مناطق مانند مناطق کمربندی آزادگان و در شهرکهایی مانند شهرک مصطفی خمینی سرعت فرونشست زمین در بازه زمانی یک تا دو سال دو برابر شده است و این شهرک مسکونی در حال حاضر در معرض خطر است.
در مناطق شمالی به هیچ عنوان فرونشستی مشاهده نشده است چراکه فرونشست در مناطق درشت دانه مشاهده نمیشود و در خاکهای ریزدانه اتفاق میافتد و دشتها بیشتر در معرض خطر فرونشست هستند و در مناطق درشت دانه جذب آب صورت میگیرد که در تهران در تمام مناطق درشت دانه ساخت پلها و ساختمانها جذب آب را مختل کرده است.
وی در ادامه افزود: در مناطق ۹، ۱۰، ۱۱، ۱۷ و ۱۸ تهران فرونشست در حال کشیده شدن به مناطق شهری است و به عنوان مثال در منطقه چهاردانگه سرعت فرونشست در یک بازه کم درحال افزایش است.
وی در ادامه افزود: در خطوط آب رسانی، گاز و فاضلاب نیز فرونشست زمین میتواند مشکل آفرین باشد و وقوع زلزلههایی با ریشتر کم در مناطقی که دچار فرونشست هستند از آنجا که پی ساختمان در فرونشست قرار گرفته است میتواند خرابی خیلی بیشتری ایجاد کند.
پیشنهاد مطالعه: مطلب «ظرفیت نهضت ملی مسکن در پردیس» از مجله ملکی دلتا بخوانید.