به گزارش «مجله ملکی دلتا»، یاسر امامی، مدیرعامل گروه سرمایهگذاری مسکن در خصوص اهداف و چشماندازهای این سازمان گفت: بازار مسکن بهصورت کلی متاثر از نرخ ارز است. انتظار عمومی و پیشبینیها این است که دولت جدید تدبیری برای توافق با غرب خواهد اندیشید. در نتیجه به نظر میرسد نرخ ارز صعودی نخواهد بود و تا حدی تعدیل خواهد شد. این به این معنی است که احتمالا در نرخ نهادهها و هزینههای ساخت و در نهایت بهای تمام شده ساخت افزایشی نخواهیم داشت.
وی در ادامه افزود: حتی احتمالا در نیمه دوم سال و ماههای انتهایی سال ۱۴۰۰ نشانههای عمیقتر شدن رکود نمایان میشود. بر این اساس، شرکت گروه سرمایهگذاری مسکن برای دوره پیش رو پیشبینیهای لازم را صورت داده و برنامهریزی لازم را انجام داده است.
قیمت مسکن افزایش نمییابد
وی بیان کرد: مطابق آنچه پیش از این بیان شد به نظر نمیرسد شاهد افزایش جدی قیمتها در بازار مسکن باشیم، غیر از آنچه در تورم انتظاری و نوسانات طبیعی بازار شاهد بودهایم. با ورود به دوره رکود و عمیقتر شدن آن احتمال تثبیت کامل قیمتها نیز دور از انتظار نیست. از سوی دیگر، طرحی که دولت جدید در قالب ساخت یک میلیون واحد مسکونی در هر سال و تشکیل صندوق املاک و مستغلات در نظر دارد هم میتواند در کنترل قیمت و ایجاد تعادل در عرضه و تقاضا مؤثر باشد.
آیا مالیات بر خانههای خالی درمان درد بازار مسکن است؟
امامی میگوید: مالیات یکی از مهمترین منابع درآمد دولتها در دنیاست، بنابراین دولت جمهوری اسلامی ایران نیز باید به این منبع درآمد توجه ویژه داشته باشد. در دنیا بیشترین میزان مالیات از جامعه ثروتمند و سرمایهدار کشور اخذ میشود، یعنی گروهی که در ایران بدون شک بیش از یک واحد دارند. پس باید بخشی از ثروت و درآمد خود را به عنوان مالیات در اختیار دولت قرار دهند.
او گفت: در سالهای گذشته میزان پرداخت مالیات یک ثروتمند سرمایهدار تفاوت چندانی با یک کارگر نداشت، اما امروز با اصلاح این نگاه و اخذ مالیات از خانههای خالی طبعا شرایط تغییر خواهد کرد و منابعی برای توسعه در اختیار دولت قرار خواهد گرفت. از سوی دیگر اخذ مالیات از خانههای خالی میتواند تا حدی جلوی سفتهبازی در بازار املاک را بگیرد و ترازوی عرضه و تقاضا را منطقیتر کند.
مطالعه بیشتر: مطلب «فروش آپارتمان با قواره های 20 متری» را در مجله ملکی دلتا بخوانید.