هوشنگ سیحون شخصی است که در صنعت ساختمان لقبی بسیار برازنده را از آن خود کرد، بله درست است پدر معماری مدرن ایران لقب این طراح بزرگ است.
متولد ۱۲۹۹ استان تهران است و در سال ۱۳۹۳ در کانادا از دنیا رفت. به جز طراحی بناهای معروف، او نقاش، معمار و مجسمه ساز شناخته شده ای هم بوده. او به دلیل استفاده از سبک معماری اصولی مدرن در ایران، لقب پدر معماری ایران را از آن خود کرد.
او در خانواده ای کاملا هنری زندگی کرده. پدرش میرزا عبدالله فراهانی از پیشگامان موسیقی سنتی ایران و مادرش هم از نوازندگان بسیار ماهر تار و سه تار بوده.
تحصیلش که در دانشگاه تهران به پایان رسید به پیشنهاد آندره گدار برای ادامه تحصیل به پاریس رفت و تا دکتری هنر تحصیلش را ادامه داد. وقتی بازگشت یادبود آرامگاه ابن سینا در همدان را طراحی کرد که به غایت بنای زیبایی است. به مدت ۱۵ سال نیز مسئولیت مرمت آثار تاریخی ایران را هم به عهده داشته.
آرامگاه کمال الملک و خیام در نیشابور، آرامگاه نادرشاه افشار در مشهد، بازسازی و طراحی آرامگاه فردوسی در توس و تعداد زیادی از بناهای مشاهیر به نام ایران هم از جمله کارهای او می باشد.
به بناهای مختلف نگاه میکنیم، از آنها عکاسی میکنیم، عکس آنها را در مجلات و کتب مختلف میبینیم اما آیا تا به حال فکر کردیم که این بناها را چه کسی طراحی کرده یا ساخته؟ این سوالیست که باید در گوشه ای از ذهنمان آن را نگه داریم و هنر سازنده و معمار را ببینیم و ارج نهیم.