انواع رنگ پلاستیک ساختمان؛ راهنمای خرید رنگ پلاستیک

0
0
زمان مطالعه: 5 دقیقه
رنگ پلاستیک یکی از رنگ‌های مدرن است که امروزه به دلیل ویژگی‌های خاصی که دارد، برای نقاشی ساختمان از آن استفاده می‌شود. این نوع رنگ در انواع متفاوتی به تولید می‌رسد و شما باید با توجه به خواسته خود و کاربردی که در نظر دارید، یکی از آن‌ها را انتخاب کنید.
انواع رنگ پلاستیک ساختمان

ما در این مطلب تصمیم داریم شما را با انواع رنگ پلاستیک ساختمان و ویژگی‌های هریک آشنا کنیم تا تصمیم‌گیری و خرید برایتان ساده‌تر شود.

انواع رنگ پلاستیک ساختمان

رنگ پلاستیک نوعی رنگ ساختمانی بر پایه آب است که به دلیل مزایایی مثل اجرای راحت، هزینه مناسب، زیبایی و جذابیت بصری و بسیاری موارد دیگر، محبوبیت زیادی دارد.

این رنگ به دو نوع مختلف تقسیم می‌شود که هم ویژگی‌های خاص خود را دارند و هم روش زدن رنگ پلاستیک با غلطک یا هر وسیله دیگر، برای هر کدام از این دو نوع، متفاوت است.

رنگ تمام پلاستیک

این نوع رنگ جزو محصولات صنعتی است و یکی از بهترین و قدرتمندترین انواع رنگ‌های ساختمانی به شمار می‌رود. برای ساخت این نوع رنگ از کوپلیمر وینیل استات استفاده شده است و برای رقیق کردن آن باید از حلال‌هایی که بر پایه آب تولید شده‌اند، استفاده شود.

رنگ تمام پلاستیک

دیگر ویژگی‌های این محصول، شامل موارد زیر هستند:

  • رنگ تمام پلاستیک به دلیل ترکیبات و ساختار خاص خود، از پوشش دهی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. این نوع رنگ پلاستیک به دلیل قدرت پوشانندگی بالا، حفره‌ها و شکاف‌های روی دیوار را هم می‌پوشاند و باعث می‌شود که خرابی‌ها کمتر به چشم بیایند.
  • اجرای آن بسیار راحت است و در مدت زمان کوتاهی می‌توانید مساحت زیادی از ساختمان را با آن رنگ کنید؛ همچنین سرعت خشک شدن آن هم بسیار بالا است.
  • ظاهر رنگ تمام پلاستیک، کاملا مات است.
  • این نوع رنگ از مقاومت بسیار بالایی در برابر رطوبت برخوردار بوده و حتی در مناطقی که شدت رطوبت محیطی زیاد باشد هم می‌توان از آن استفاده کرد.
  • رنگ‌های تمام پلاستیک، کاملا قابل شستشو هستند و برای مکان‌هایی که احتمال آلودگی در آن‌ها زیاد باشد هم قابل استفاده خواهند بود.

رنگ نیمه پلاستیک

رنگ نیمه پلاستیک یکی دیگر از انواع رنگ پلاستیک ساختمان است که برای تولید آن علاوه بر کوپلیمر وینیل استات، از آب دونیزه (همان آب سبک) استفاده می‌شود. همچنین سدیم تری پلی فسفات هم یکی دیگر از ترکیبات ضروری آن است.

رنگ نیمه پلاستیک به دو صورت مات و براق در بازار به فروش می‌رسد و شما می‌توانید بسته به سلیقه خود، یکی از انواع آن را خریداری کنید.

رنگ نیمه پلاستیک -

از جمله مهمترین ویژگی‌های این نوع رنگ پلاستیک ساختمان، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • این نوع رنگ هم با سرعت بالایی اجرا و خشک می‌شود و برای نقاشی ساختمان در مدت زمان کوتاه مناسب است.
  • پوشش این نوع رنگ قابل قبول است اما به پای رنگ تمام پلاستیک نمی‌رسد.
  • این رنگ مقاومت زیادی در برابر رطوبت ندارد و قابل شستشو نیست.
  • کاربردهای رنگ نیمه پلاستیک نسبت به رنگ تمام پلاستیک بیشتر است.

بررسی تفاوت‌های رنگ تمام پلاستیک و رنگ نیمه پلاستیک

برای اینکه متوجه شوید کدام یک از انواع رنگ پلاستیک ساختمان برایتان مناسب‌تر است، باید با تفاوت‌های بین این دو نوع آشنا شوید.

تفاوت در نحوه اعمال

روش اجرای رنگ نیمه پلاستیک نسبت به تمام پلاستیک، بسیار راحت‌تر است؛ اما این نوع رنگ روی دیوارهای گچی و کاملا صاف، بهتر اجرا می‌شود. در واقع چون قدرت پوشانندگی رنگ نیمه پلاستیک کمتر است، باید حتما تمام سوراخ و شکاف‌های دیوار را با بتونه بپوشانید تا سطح کار برای اعمال این نوع رنگ آماده شود.

در عوض، رنگ تمام پلاستیک به زیرسازی زیادی نیاز ندارد و فقط اگر سوراخ و ترک‌های دیوار خیلی عمیق باشند، باید آن‌ها را قبل از اجرای رنگ، ترمیم کنید. همچنین بهتر است قبل از اجرای هر دو نوع رنگ، حتما دیوار را سمباده بکشید تا کاملا یکدست شود.

تفاوت در نحوه شستشو

همانطور که گفتیم، رنگ‌های تمام پلاستیک از مقاومت زیادی در برابر آب برخوردارند و شما می‌توانید با یک دستمال مرطوب، به راحتی سطح دیوار را تمیز کنید. اما توصیه می‌شود دیوارهایی که با رنگ نیمه پلاستیک رنگ آمیزی شده‌اند را با یک دستمال خشک یا دستمالی که اندکی نم دار شده است، تمیز کنید.

مطلب پیشنهادی:  3 حقیقت شگفت‌انگیز درباره کهکشان راه شیری

تفاوت در کاربردها

رنگ‌های تمام پلاستیک برای اجرا در فضاهایی مثل مراکز درمانی، مراکز آموزشی، رستوران‌ها، هتل‌ها و… کاملا مناسب هستند. اما کاربردهای رنگ نیمه پلاستیک بسیار بیشتر است و شما می‌توانید برای اماکنی که رطوبت زیادی ندارند، از این نوع رنگ استفاده کنید.

تفاوت رنگ تمام پلاستیک و نیمه پلاستیک

بهترین مارک رنگ پلاستیک

در حال حاضر برندهای زیادی وجود دارند که در زمینه تولید انواع رنگ پلاستیک ساختمان فعالیت می‌‌کنند. پیشنهاد می‌کنیم به دنبال بهترین برندهای رنگ پلاستیک باشید که امتحان خود را پس داده‌‌اند و کیفیت آن‌ها ثابت شده است. برای مثال برندهای زیر که از بین نظرات دیجی کالا انتخاب شده‌‌اند از بهترین‌های بازار هستند:

  • رنگ پلاستیک سحر
  • رنگ پلاستیک پلاس (Plus)
  • پارس شیان
  • همارنگ
  • جمیل
  • الوان

نکاتی برای خرید بهترین رنگ پلاستیک

هنگام خرید انواع رنگ پلاستیک ساختمان، چندین نکته مهم وجود دارد که باید به آن‌ها توجه کنید. در این صورت از خروجی و کیفیت نهایی نقاشی ساختمان، بهترین نتیجه را می‌گیرید.

در اینجا به برخی از این نکات اشاره خواهیم کرد:

  • کیفیت و برند تولید کننده: همواره باید برای خرید این رنگ‌ها به سراغ برندهای شناخته شده بروید که کیفیتشان به اندازه کافی بالاست و بعد از اجرا، ظاهر خوبی خواهند داشت.
  • میزان پوشانندگی: این ویژگی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و اگر رنگ مورد نظر از قدرت پوشانندگی کافی برخوردار نباشد، شما ناچارید تعداد دفعات رنگ آمیزی را بیشتر کنید. با این کار، به حجم بیشتری رنگ نیاز خواهید داشت.
  • توجه به فضای هدف: برای هر فضایی باید از نوع خاصی رنگ استفاده کنید؛ برای مثال اگر قرار است یک محل پر رفت و آمد مثل محیط اداری، سالن پذیرایی یا اتاق نشیمن را رنگ بزنید، باید حتما به سراغ رنگ‌های مقاوم‌تر بروید که قابلیت شستشو هم داشته باشند.
  • سازگاری با محیط زیست: رنگ‌هایی که VOC (ترکیبات آلی فرّار) کمی دارند، برای سلامت شما و محیط زیست بهتر هستند. قبل از خرید، برچسب‌ها و گواهی‌های زیست محیطی را بررسی کنید.
  • سهولت در اجرا: برخی رنگ‌ها نیاز به آماده‌سازی خاص یا ابزارهای ویژه برای اجرا دارند. اگر خودتان قرار است دیوارها را رنگ نمایید، رنگی را انتخاب کنید که به راحتی قابل استفاده بوده و نیاز به ابزار خاص یا تخصص ویژه‌ای نداشته باشد.
  • میزان مصرف: مقدار پوشش‌دهی رنگ در هر مترمربع را بررسی کنید تا بتوانید تخمین دقیقی از میزان رنگ مورد نیاز داشته باشید. این ویژگی معمولاً در توضیحات محصول ذکر می‌شود.
  • مقاومت در برابر نور و شرایط جوی: برای سطوحی که در معرض نور خورشید یا تغییرات دمایی شدید قرار دارند، رنگ‌هایی را انتخاب کنید که مقاومت خوبی در برابر اشعه UV و شرایط مختلف جوی داشته باشند.

با توجه به این نکات می‌توانید انتخابی بهینه داشته باشید و نتیجه‌ای مطلوب و پایدار از نقاشی ساختمان خود بدست آورید.

جمع بندی

در این مطلب سعی کردیم شما را با انواع رنگ پلاستیک ساختمان آشنا کنیم. همانطور که متوجه شدید، رنگ پلاستیک به دو نوع کلی تمام پلاستیک و نیمه پلاستیک تقسیم‌بندی می‌شود.

شما باید با توجه به نوع ساختمان مورد نظر و خواسته‌ها و کاربردهای مورد انتظار خود، یکی از این دو را انتخاب کرده و به روش درستی دیوارهای ساختمان‌تان را با آن رنگ آمیزی کنید.

فراموش نکنید که حتما برای خرید این نوع رنگ، به سراغ برندهای برتر بروید که از کیفیت آن‌ها اطمینان کامل دارید.

تعداد کلمات مطلب: 1155

اپلیکیشن مجله دلتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در دانستنی

همچنین بخوانید

فعالیت های هنری و موسیقی ماکان آریا پارسا

او همچنین در اواخر سال 1401 به خوانندگی روی آورد و در مدت زمان کوتاهی توانست بیش از 20 قطع…