اهمیت ارتباط غیر کلامی

0
0
زمان مطالعه: 3 دقیقه
ارتباط غیر کلامی نیز مانند حرف زدن و نحوه‌ صحبت بر تعاملات ما بسیار تاثیر‌گذار است. داشتن مهارت‌های ارتباطی قوی برای ساختن روابط شخصی و حرفه‌ای خیلی مهم است.
اهمیت ارتباط غیر کلامی

ارتباط غیر کلامی چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که دو نوع اصلی ارتباط وجود دارد: کلامی و غیرکلامی. در حالی که بیشتر ما از ارتباط کلامی آگاه هستیم و به طور منظم از آن استفاده می‌کنیم، جالب است بدانید که ارتباط غیرکلامی اغلب غیرارادی است و می‌تواند اطلاعات قابل توجهی درباره افراد و موقعیت‌ها ارائه دهد. در این مقاله از مجله دلتا، ما به بررسی ارتباط غیرکلامی می‌پردازیم.

ارتباط غیر‌کلامی چیست؟

ارتباط غیر کلامی همان نحوه ارتباط ما با آدم‌ها بدون سخن گفتن است، مثل زبان بدن و پوستچر که جزیی از ارتباطات غیر کلامی هستند. ارتباط غیرکلامی می‌تواند به فهم بهتر مقاصد از طریق زبان بدن، حالت صورت، حرکات یا حتی فاصله‌ای که ایجاد می‌کنید، کمک کند. برای مثال، لبخند‌زدن هنگام ملاقات با کسی احساس دوستی، پذیرش و باز بودن را منتقل می‌کند.

ارتباط غیر‌کلامی چیست؟

انواع ارتباط غیرکلامی

چندین نوع از ارتباط غیرکلامی وجود دارد که آگاه بودن از آن‌ها در مواقعی بسیار در ارتباطات شما نقش مثبتی بازی می‌کند. به عنوان مثال: اگر کسی احساس عصبانیت یا نگرانی کند، دستانش را به‌هم قفل می‌کند. در زیر به چند نمونه اصلی از موارد ارتباطات غیر‌کلامی همراه با مثال اشاره می‌کنیم.

حرکت

نحوه حرکت دادن دست‌ها و پاها، مانند راه رفتن سریع یا آهسته، ایستادن، نشستن یا دست‌پاچه بودن، همگی می‌توانند پیام‌های متفاوتی به کسانی که در حال مشاهده شما هستند منتقل کنند. مثال: نشستن بی‌حرکت و توجه کردن در یک جلسه نشان‌دهنده احترام و تمرکز است.

حرکت

وضعیت بدن (پوستچر)

نحوه نشستن یا ایستادن شما می‌تواند راحتی، حرفه‌ای بودن و نگرش کلی شما نسبت به یک فرد یا مکالمه را نشان دهد. مثال: فرد ممکن است شانه‌هایش را خم کند اگر احساس خستگی، ناامیدی یا نارضایتی کند.

مطلب پیشنهادی:  تاثیر ترافیک بر مغز : از بی‌خوابی تا اختلال شناختی

پز یا ژست‌ مناسب

در حالی که ژست‌ها در جوامع مختلف بسیار متفاوت هستند، به طور کلی هم به طور عمدی و هم غیرعمدی برای انتقال اطلاعات به دیگران استفاده می‌شوند. مثال: فرد ممکن است با نشان دادن «شست به سمت بالا» (thumbs up) تایید یا احساس مثبت خود نسبت به چیزی را منتقل کند.

فاصله

ایجاد یا کم کردن فاصله میان خودتان و دیگران می‌تواند پیام‌هایی در مورد سطح راحتی، اهمیت مکالمه، تمایل به حمایت یا ارتباط با دیگران و موارد دیگر منتقل کند. مثال: ممکن است هنگام ملاقات با فردی جدید، دو تا سه فوت از او فاصله بگیرید تا مرزهای شخصی او را رعایت کنید.

پارالانگویج

فرا زبان پارالنگویج از دیگر عناصر ارتباطات غیر کلامی است. شامل عناصر غیرزبانی گفتار است، مانند سرعت صحبت کردن، لحن، تن صدا، حجم صدا و موارد دیگر به عنوان مثال: معمولا وقتی هیجان‌زده هستید سریع‌تر صحبت می‌کنید یا ممکن است داد بزنید که این مساله نشان‌دهنده هوش هیجانی پایین و عدم تسلط است.

فرا زبان

حالات صورت

یکی از رایج‌ترین اشکال ارتباط غیرکلامی، حالات صورت است. استفاده از ابروها، دهان، چشم‌ها و عضلات صورت برای انتقال احساسات یا اطلاعات می‌تواند بسیار مؤثر باشد. مثال: فرد ممکن است اگر احساس تعجب کند، ابروهایش را بالا ببرد و چشمانش را گشاد کند.

سخن پایانی

شناختن انواع مختلف ارتباط غیرکلامی می‌تواند به شما کمک کند تا احساسات و افکار دیگران را بهتر درک کنید و همچنین نحوه ارتباط خود را بهبود ببخشید.

تعداد کلمات مطلب: 513

اپلیکیشن مجله دلتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در روانشناسی

همچنین بخوانید

هیپنوتیزم چیست؟

هیپنوتیزم در حقیقت از کشور هند شروع شد. گفته شده است که، هندو‌ها از این روش برای درمان خیل…