درمان جدید و قطعی دیابت

0
0
زمان مطالعه: 4 دقیقه
دیابت قند تلخی است که مشکلات زیادی برای بدن ایجاد می‌کند. افراد مبتلا به دیابت همیشه باید مراقب باشند تا مبادا با بالارفتن قند، اعضای بدنشان آسیب جدی ببیند. روش‌های مختلفی برای کنترل و درمان دیابت وجود دارد اما اخیرا روش جدیدی کشف شده است که درهای امید برای درمان همیشگی و قطعی دیابت را به روی ما باز کرده است!
دیابت
دیابت شایع‌ترین بیماری‌های غیرواگیر در ایران و جهان است که در صورتی که کنترل نشود می‌تواند مشکلات جدی در ارگان‌های مختلف بدن ایجاد کند. پیشگیری و کنترل دیابت کار راحتی نیست اما رعایت برخی نکات ساده می‌تواند در این زمینه بسیار کمک‌کننده باشد. شاید باورش سخت باشد اما روش‌های درمان جدیدی در حال بررسی هستند که می‌توانند دیابت را به‌طور کامل درمان کنند. در ادامه این مقاله از مجله دلتا در مورد دیابت و روش‌های درمانی آن بیشتر می‌خوانیم.

انواع دیابت

دیابت به دو نوع اصلی تقسیم می‌شود: دیابت نوع یک و دیابت نوع دو. دیابت نوع یک، بیشتر در کودکان و نوجوانان دیده می‌شود و علت آن تخریب سلول‌ها در پانکراس توسط سیستم ایمنی است که به کاهش تولید انسولین منجر می‌شود. در دیابت نوع دو که بیشتر در افراد میانسال و مسن رخ می‌دهد، بدن نسبت به انسولین مقاوم می‌شود یا پانکراس نمی‌تواند انسولین کافی تولید کند.
دیابت

عوارض خطرناک دیابت

دیابت در صورت عدم کنترل می‌تواند به عوارض جدی مانند بیماری‌های قلبی-عروقی، مشکلات کلیوی، مشکلات بینایی و آسیب به اعصاب منجر شود. این عوارض می‌توانند کیفیت زندگی را به شدت کاهش دهند و هزینه‌های درمانی را افزایش دهند.

علائم دیابت

علائم دیابت شامل تشنگی بیش از حد، ادرار مکرر، خستگی، کاهش وزن ناگهانی، تاری دید، و بهبود کند زخم‌ها است. این علائم به خصوص در دیابت نوع یک به سرعت بروز می‌کند، اما در دیابت نوع دو ممکن است به تدریج و در طول سال‌ها ظاهر شود و به همین دلیل تشخیص آن در بسیاری از موارد دیر انجام می‌گیرد.

درمان جدید و قطعی دیابت

اخیرا روش‌های جدیدی مانند پیوند سلول‌های بتا و پیوند پانکراس نیز برای درمان دیابت مورد بررسی قرار گرفته‌اند که این امیدواری را ایجاد کرده‌اند که دیابت برای همیشه و به‌طور قعطی درمان شود. هرچند که این روش‌ها هنوز نیاز به مطالعات بیشتری دارند اما درهای جدیدی را به روی درمان دیابت باز کرده‌اند و امید این می‌رود که در آینده دنیای بدون دیابت داشته باشیم.
همچنین برخی دستگاه‌های نظارت پیوسته بر قند خون (CGM) و پمپ‌های انسولین هوشمند به بیماران کمک می‌کنند تا به صورت مداوم سطح قند خون خود را کنترل کنند.
درمان دیابت

روش‌های رایج کنترل و درمان دیابت

راه‌های مختلفی برای کنترل و درمان دیابت وجود دارد که با توجه به نوع و شدت بیماری متفاوت است. برخی از این روش‌ها عبارتند از:

1. تزریق انسولین

افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ نیازمند تزریق انسولین به صورت روزانه هستند. در برخی موارد دیابت نوع ۲ نیز در صورتی که درمان‌های دیگر موثر نباشند، ممکن است تزریق انسولین نیاز باشد.

2. داروهای خوراکی

داروهای خوراکی معمولا برای بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ تجویز می‌شوند. این داروها به افزایش حساسیت سلول‌ها به انسولین، کاهش تولید گلوکز در کبد و یا کاهش جذب گلوکز در روده کمک می‌کنند.
برخی از معروف‌ترین داروهای خوراکی شامل متفورمین، سولفونیل‌اوره‌ها و تیازولیدین دیون‌ها هستند. پزشک با توجه به شرایط بیمار، یکی یا ترکیبی از این داروها را تجویز می‌کند.

3. رژیم غذایی مناسب

تغذیه مناسب یکی از موثرترین روش‌ها برای کنترل دیابت است. افراد دیابتی باید از مصرف قندهای ساده مانند شکر و شیرینی خودداری کنند و به جای آن از منابع کربوهیدرات‌های پیچیده مانند میوه، سبزیجات و غلات کامل استفاده کنند.
توصیه می‌شود بیماران دیابتی وعده‌های غذایی کوچک و مکرر داشته باشند تا سطح قند خونشان ثابت بماند. همچنین مصرف مواد غذایی سرشار از فیبر، پروتئین و چربی‌های سالم می‌تواند به کنترل قند خون کمک کند.

4. ورزش و فعالیت بدنی

ورزش منظم یکی از بهترین روش‌ها برای کنترل دیابت است. فعالیت بدنی می‌تواند به کاهش وزن، افزایش حساسیت سلول‌ها به انسولین و کاهش سطح قند خون کمک کند. توصیه می‌شود بیماران دیابتی حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته فعالیت‌های ورزشی با شدت متوسط مانند پیاده‌روی یا دوچرخه‌سواری داشته باشند. همچنین انجام تمرینات مقاومتی مانند وزنه‌برداری می‌تواند مفید باشد.

5. کنترل استرس و بهبود کیفیت خواب

استرس و کم‌خوابی می‌تواند سطح قند خون را افزایش دهد. از این رو، تکنیک‌های مدیریت استرس مانند مدیتیشن، یوگا و تنفس عمیق به کاهش استرس و بهبود خواب کمک می‌کند و در نتیجه سطح قند خون را بهبود می‌بخشد.

پیشگیری از دیابت

پیشگیری از دیابت به خصوص در نوع دو که با عوامل قابل کنترل مرتبط است، بسیار مهم است. افرادی که در معرض خطر دیابت هستند می‌توانند با رعایت سبک زندگی سالم از بروز این بیماری جلوگیری کنند. این اقدامات شامل داشتن تغذیه مناسب، انجام فعالیت بدنی، کنترل وزن و اجتناب از سیگار کشیدن است. همچنین انجام آزمایشات دوره‌ای و چک کردن قند خون به ویژه برای افراد بالای ۴۵ سال و کسانی که دارای سابقه خانوادگی دیابت هستند، می‌تواند به تشخیص زودهنگام و پیشگیری از پیشرفت بیماری کمک کند.

تعداد کلمات مطلب: 759

اپلیکیشن مجله دلتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در سلامتی

همچنین بخوانید

بیماری که 90 درصد مردم از وجود آن بی‌خبر هستند!

بیماری خار پاشنه یکی از شایع‌ترین مشکلات در ناحیه پاشنه پا است اما بر خلاف تصور بسیاری از …