12 روش تقویت اعتماد به نفس کودکان

0
0
زمان مطالعه: 4 دقیقه
اعتماد به نفس یا عزت نفس مساله‌ای بسیار مهم و از ارکان اصلی موفقیت است. دانه عزت نفس قطعا در کودکی کاشته می‌شود و شما هرقدر آگاه‌تر باشید و کودک خود را درست تربیت کنید شانس موفقیت او را در آینده بالا می‌برید.
12 روش تقویت اعتماد به نفس کودکان

با بزرگ‌تر شدن کودکان، این اعتماد به نفس می‌تواند به اندازه خود مهارت‌ها اهمیت داشته باشد. برای موفقیت، کودکان باید به توانایی‌های خود اعتماد کنند و در عین حال بدانند که اگر در کاری شکست بخورند، می‌توانند آن را مدیریت کنند. آنها با تجربه تسلط و بازگشت از شکست‌ها، اعتماد به نفس سالمی پیدا می‌کنند. در این مقاله از دلتامگ ۱۲ راه برای کمک به کودکان جهت احساس توانمندی و بهره‌برداری حداکثری از مهارت‌ها و استعدادهایشان آورده شده است:

1. کودکان از شما یاد می‌گیرند

حتی اگر خودتان احساس نمی‌کنید! دیدن شما که با خوش‌بینی و آمادگی زیاد به انجام وظایف جدید می‌پردازید، الگوی خوبی برای کودکان است. این به این معنی نیست که باید تظاهر کنید که کامل هستید. نگرانی‌های خود را اذعان کنید، اما روی آن تمرکز نکنید—بر روی نکات مثبتی که برای آماده شدن انجام می‌دهید، تمرکز کنید.

کودکان از شما یاد می‌گیرند

2. اشتباهات او را بزرگ نکنید

به کودک خود کمک کنید که ببیند همه اشتباه می‌کنند و نکته مهم این است که از آنها درس بگیریم نه اینکه روی آنها تمرکز کنیم. افراد با اعتماد به نفس اجازه نمی‌دهند که ترس از شکست جلوی موفقیت آن‌ها را بگیرد. نه به این دلیل که مطمئن هستند هیچ وقت شکست نمی‌خورند، بلکه چون می‌دانند چگونه مشکلات خود را حل کنند.

3. آنها را تشویق کنید تا چیزهای جدید را امتحان کنند

ابتدا این شما هستید که باید استعداد کودک خود را تشخیص دهید. بسیار مهم است که کودکان زمان زیادی صرف تقویت این استعداد‌ها بکنند اما بهتر است به جای اینکه تمام انرژی خود را صرف کاری کنند که در آن عالی هستند، مهارت‌های جدیدی را هم امتحان کنند. یادگیری مهارت‌های جدید به آنها احساس توانمندی می‌دهد و اعتماد به نفسشان را برای مقابله با هرچیزی که در آینده پیش می‌آید، تقویت می‌کند.

آنها را تشویق کنید

4. اجازه دهید کودکان شکست بخورند

طبیعی است که بخواهید از فرزندتان در برابر شکست محافظت کنید، اما آزمایش و خطا راهی است که کودکان از آن می‌آموزند و ناکامی در دستیابی به هدف به آنها نشان می‌دهد که این یک فاجعه نیست. این می‌تواند انگیزه‌ای برای تلاش بیشتر شود که در بزرگسالی هم به آنها کمک می‌کند.

5. پافشاری کردن را آموزش دهید

یادگیری اینکه در برابر اولین مشکل تسلیم نشویم یا پس از یک شکست، از تلاش دست برنداریم، یک مهارت حیاتی در زندگی است. اعتماد به نفس و عزت نفس به معنای موفقیت در هر کاری در تمام زمان‌ها نیست، بلکه به معنای تاب‌آوری کافی برای ادامه دادن و ناراحت نشدن از اینکه بهترین نباشیم، است.

6. به کشف استعداد کودکان کمک کنیم

کشف علاقه‌های شخصی می‌تواند به کودکان کمک کند تا هویت خود را شکل دهند که برای داشتن اعتماد به نفس کافی در آینده ضروری است.

7. برای آن‌ها اهداف تعیین کنید

رسیدن به اهداف بزرگ و کوچک باعث می‌شود که کودکان احساس قدرت کنند. به فرزندتان کمک کنید تا آرزوها و رویاهای خود را به اهداف قابل اجرا تبدیل کند، می‌توانید او را تشویق کنید تا لیستی از چیزهایی که می‌خواهد به آن‌ها برسد را بنویسد. سپس، کمک کنید تا اهداف بلندمدت را به معیارهای واقع‌بینانه و کوچک تقسیم کند.

مطلب پیشنهادی:  11 رفتاری که شخصیت شما را جذاب تر می کند

8. آن‌ها را تحسین کنید

تحسین دستاوردهای کودکان عالی است، اما همچنین مهم است که به آنها نشان دهید که به تلاش‌ کردن آن‌ها حتی بدون توجه به نتیجه، افتخار می‌کنید. برای یادگیری و پیشرفت در مهارتی جدید، تلاش سختی لازم است و قطعا نتیجه گرفتن از این تلاش‌ها همیشه فوری نیست. به کودک خود بگویید که شما به کارهایی که می‌کند، اهمیت می‌دهید، و این مساله به سن فرزند شما مربوط نیست او در هر سنی به این رفتار شما نیاز پیدا می‌کند.

9. مسئولیت پذیری

سعی کنید به فرزندتان مسئولیت‌پذیری را آموزش دهید. مثلا برای او یک گلدان کوپک بخرید و به او بگویید او مسئول نگه‌داری از این گل است. در ابتدا ممکن است اعتراض کنند یا بی‌توجه باشند، اما کودکان زمانی که مسئولیت‌های متناسب با سن خود را قبول می‌کنند، مانند جمع‌ کردن اسباب بازی‌ها، شستن ظروف یا بردن خواهر و برادر کوچک‌تر به مهمانی، احساس ارتباط و ارزشمندی بیشتری می‌کنند.

مسئولیت پذیری

10. کمال‌گرایی را در آغوش بگیرید

ما بزرگ‌ترها می‌دانیم که کمال‌گرایی غیرواقعی است و مهم است این مفهوم را به کودکان خود نیز منتقل کنیم. به آنها کمک کنید تا ببینند چه در تلویزیون، چه در مجله‌ها یا در صفحه‌های رسانه‌های اجتماعی دوستانشان، ایده این که دیگران همیشه شاد، موفق و به طور کامل آراسته هستند یک فانتزی است و فانتزی‌ای مضر. به جای آن، به آنها یادآوری کنید که کمتر از کامل بودن انسانی است و کاملاً قابل قبول.

11. آنها را برای موفقیت آماده کنید

چالش‌ها برای کودکان خوب هستند، اما باید فرصتی برای موفقیت هم داشته باشند. به فرزندتان کمک کنید تا در فعالیت‌هایی شرکت کند که به او احساس راحتی و اعتماد به نفس بدهد تا بتواند چالش‌های بزرگ‌تر را بپذیرد.

12. محبت خود را نشان دهید

از دیگر راه‌های تقویت اعتماد به نفس کودکان این است که به آن‌ها نشان دهید که آنها را هر طور که باشند دوست دارید و صرفا وجود آن‌ها و حضورشان ارزشمند است. چه نمرات آن‌ها خوب باشد یا بد و یا در بازی‌ها ببرند یا ببازند. اطمینان حاصل کنید که کودک شما بداند که شما او را فوق‌العاده می‌دانید، نه فقط زمانی که کارهای بزرگی انجام می‌دهند، بلکه حتی وقتی که احساس خوبی نسبت به خود ندارند.

تعداد کلمات مطلب: 871

اپلیکیشن مجله دلتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در روانشناسی

همچنین بخوانید

اهمیت ارتباط غیر کلامی

ارتباط غیر کلامی چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که دو نوع اصلی ارتباط وجود دارد: کل…